eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Ellentmondások az otthon szülő asszony kálváriája körül

Jól van az az otthon szülő asszony, akit szombatra virradó éjszaka életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. Miközben a kórház ügyeletes orvosa szerint a szülést vezető bába magára hagyta az erősen vérző nőt, aki erősen kivérzett, az apa és a bábák cáfolják az állítást.

A budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház ügyeletes orvosa vasárnap délelőtt közölte, hogy mind az anya, mind a csecsemő jól van.

Az ügyeletes orvos megerősítette, hogy az anyát erősen kivérzett, életveszélyes állapotban szállították be a mentősök a kórházba.

A mentők szóvivője korábban elmondta, hogy szakszemélyzet a mentők kiérkezésekor nem volt a helyszínen.

Az ügyeletes orvos megerősítette, hogy tudomása szerint a kórház hivatalból rendőrségi feljelentést tesz, mivel az otthoni szülést vezető orvos vagy bába magára hagyta a vérző nőt.

Az apa valamint a szülésnél jelenlévő bábák viszont azt állítják, hogy az édesanya és a baba nem volt életveszélyes állapotban. A szülés után a méhlepény valóban nem született meg, ezért a bábák tanácsára az apa mentőt hívott, a mamát és a babát kórházba szállították. A bábák állításuk szerint a mentők megérkezéséig a szülő nő mellett maradtak.

Az anya az orvosoknak azt mondta, hogy tervezett otthonszülés volt. A nő már a második gyermekét akarta otthon szülni, és az első szülésnél is kórházba került komplikáció miatt.

Korábban szeptember közepén meghalt egy újszülött Budapesten, akit otthon akart világra hozni édesanyja egy XII. kerületi születésházban, de a szülés során komplikációk merültek fel. A rendőrség az ügyben közigazgatási eljárást indított.

Az eset kapcsán szakmai vita bontakozott ki, miközben az Egészségügyi Minisztérium közleményben tudatta, hogy a közeljövőben szabályozni fogja az otthonszülések szakmai és finanszírozási kérdéseit, mivel Magyarországon jelenleg teljesen szabályozatlan körülmények között hozzák világra gyermeküket az otthon szülő anyák.

Címlapról ajánljuk
Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Az utóbbi tíz évben leállt a világ szegényebb országainak felzárkózása. Azaz, lassabban haladnak a jólét felé, mint ahogy a gazdagok gazdagodnak. Pedig, a 90-es évek közepétől húsz éven át éppenséggel visszaszorulóban volt a szegénység és javultak a mutatók. A folyamat azonban körülbelül tíz éve elakadt – írja az Economist magazin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×