eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A Fidesz rendezvényének megzavarására készülnek?

Az országos rendőrfőkapitány szerint vannak arra vonatkozóan információk, hogy a keddi állami ünnepségeket és a Fidesz rendezvényét is megzavarhatják. Hétfő este húsz embert állított elő a rendőrség. Egy embert, Toroczkai Lászlót őrizetbe vett. A zavargások során több rendőr és néhány civil is megsérült.

Nem vette át Toroczkai László a rendőröktől azt a tiltó határozatot, amely szerint a szabadság téri rendezvény után nem vonulhatnak át a résztvevők az Operaházhoz - mondta az országos rendőrfőkapitány. Bencze József hozzátett : a férfit telefonon is értesítették erről.

Ennek ellenére Budaházy Györggyel - aki jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt áll -, együtt szólították fel a tömeget arra, hogy vonuljanak az Operaház elé, ahol a miniszterelnök tartott beszédet. Bencze József elmondta: többször felszólították a tömeget, hogy hagyják abba a jogellenes tüntetést.

A tömeg válaszul kövekkel dobálták meg a rendőröket. Ezért vízágyút, könnygázt vetettek be a tüntetőkkel szemben.

A rendőrség 20 embert állított elő, közülük egyet, Toroczkai Lászlót őrizetbe vette. Több rendőr és civil is megsérült a tömegoszlatás során. A rendőri technikai eszközökben, gépkocsikban, vízágyúkban - miután azt is megpróbálták felgyújtani - több millió forintos kár keletkezett.

Több gépkocsit a Nagymező utcában a rendbontók felborítottak, többet megrongáltak.

A főkapitány szerint a törvényeknek megfelelően jártak el a helyszínen lévő parancsnokok, amikor a tömegoszlatás mellett döntöttek. Ehhez vízágyút, könnygázt használtak. Cáfolta, hogy gumilövedék lett volna a rendőröknél.

A főkapitány megjegyezte azt is: vannak arra vonatkozóan információk, hogy a keddi állami ünnepségeket és a Fidesz rendezvényét is megzavarhatják. Az ellenzéki párt rendezvényének biztosítása kiemelt feladat, hiszen a rendzavarók felbukkanhatnak a nagy tömegben.

A sajtótájékoztatón részt vett a budapesti és a Készenléti Rendőrség vezetője is. A rendőri vezetők hangsúlyozták, hogy azok az állampolgárok, akik a rendbontás miatt kárt szenvedtek, kártérítést követelhetnek majd azoktól, akikről a rendőrök bebizonyítják, hogy részt vettek a rendbontásban és a gyújtogatásban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×