eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Mégsem lehet majd visszalépni? - lapszemle

Jövő héten tárgyal a kormány arról, hogy a magán-nyugdíjpénztárakból bizonyos feltételek esetén vissza lehessen lépni az állami nyugdíjrendszerbe - írja a Magyar Nemzet.

Megelégedtek a hét legfejlettebb ipari államot tömörítő csoport európai tagjai az amerikai fogadkozással, hogy az Egyesült Államok erős dollárt akar - írja a Népszabadság. Az IMF őszi ülésszakának keretében a hét végén folytak a tanácskozások, de a közlemények azt tükrözték, hogy a részvevők nem akartak hosszas elemzésekbe bocsátkozni az utóbbi hetek fejleményeit illetően. Ehelyett inkább azt szorgalmazták, hogy Peking is vegye ki a részét a megbomlott globális pénzügyi egyensúly helyrebillentéséből, azaz serkentse a belső fogyasztást.

A Magyar Nemzet úgy tudja, szerdai ülésén foglalkozik a kormány azzal a javaslattal, hogy a magán-nyugdíjpénztárakból bizonyos feltételek esetén vissza lehessen lépni az állami nyugdíjrendszerbe. Noha a kabinet korábban támogatta a javaslatot, most mégis úgy tűnik, a szabad demokraták ellenállása miatt az elképzelésekből nem lesz semmi, azaz legalább 150 ezer ember problémája marad rendezetlen.

Az Index írásából kiderül, hogy az internetes adatbázisokat böngészve sok különlegességet találunk. Nemcsak lakóingatlanokat, lakásokat árulnak, hanem komplett szállodákat, lovardákat, bejáratott éttermeket is megvételre kínálnak tulajdonosaik.

És hogy melyik Magyarország legolcsóbb és legdrágább ingatlana október közepén? Budapesten a XIII. kerületben, a Béke úton található egy 18 négyzetméteres szuterén 4,1 millió forintért. Ez a legolcsóbb fővárosi lakás. Vidéken viszont van egy lajosmizsei tanya 1,3 millióért, de ennek szinte csak az alapjai vannak meg. A legdrágább fővárosi ingatlan egy zugligeti, 670 négyzetméteres luxus családi ház 620 millió forintért. A pénzért hét szobát, uszodát, liftet, teljesen berendezett, gépesített konyhát kaphatunk. Vidéken a legdrágábban árult ingatlan egy négycsillagos wellnesshotel 7,8 milliárdért. A szálloda a Balaton északi partján található, 180 szobás. Saját strandja van, kültéri és beltéri élménymedencéi, sőt vitorláskikötője is.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×