eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

"Az autózás nem kötelező" a kormánybiztos szerint

A kormány eltökélt, és bevezeti az objektív felelősség elvét, annak ellenére, hogy jogászok aggályosnak és a magyar jogrendszerrel összeegyeztethetetlennek tartják azt - mondta az InfoRádiónak Kondorosi Ferenc. Az Új Rend végrehajtásáért felelős kormánybiztos kiemelte: nem lehet szó a sebességhatárok emeléséről, és az ittas vezetés szabályozásának enyhítéséről.

A hazai jogrendszer is ismeri az üzembentartói felelősséget, amely széleskörű felelősségvállalást takar - mondta az InfoRádiónak az Új Rend végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Kondorosi Ferenc kiemelte: a kormány eltökélt, és bevezetik az objektív felelősség elvét, amely a közlekedési kultúra javításának szükséges és arányos eszköze. Hozzátette: a kormány a jövő év első négy hónapjában még türelmi időt hagyna a felkészülésre.

A felelős magatartás és a felelős döntés irányába mutató lépés az objektív felelősség elvének bevezetése, amely a kormány tervei szerint a gépkocsi üzembentartóját terhelné januártól a szabálysértések elkövetésénél - hangsúlyozta a kormánybiztos.

Kondorosi Ferenc szerint jogállamban évek telnek el, amíg ennek a kultúrája kialakul, így nem tart attól, hogy perek sokasága indul el.

A kormánybiztos kiemelte: a tervezet átgondolt, és kitűnő szakértők készítették több hónapos munkával. Kondorosi Ferenc azzal a felvetéssel sem értett egyet, hogy az objektív felelősség elvének bevezetése alkotmányosan aggályos lenne.

"Az autózás nem kötelező" - mondta a kormánybiztos annak kapcsán, hogy aki minimálbérre van bejelentve, az nehezen fizetné ki a szabálysértésért kirótt büntetést.

Kondorosi Ferenc nem lehet szó a sebességhatárok emeléséről, és az ittas vezetés szabályozásának enyhítéséről. "Az alkoholos befolyásoltság közismerten nem javítja a reflexet és a szellemi képességeket. Lehet, hogy a szerelemben igen, de arról sem vagyok meggyőződve" - vélekedett.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×