eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Zuschlag-ügy: Göncz Kinga is tanúvallomást tett

Göncz Kinga jelenlegi külügyminiszter, az ifjúsági, családi, szociális és esélyegyenlőségi tárca volt vezetője néhány hete tanúvallomást tett Kecskeméten a Zuschlag-ügyben - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Daróczi Dávid elmondta: a gyanú szerint az ügyletek 2000 óta folyhattak, ez idő alatt négy miniszter felügyelte az ifjúságügyet, közülük három már minden információt megadott a nyomozó hatóságoknak.

Kitért arra, hogy másfél évvel ezelőtt a Fidesz egyik parlamenti képviselője néhány szervezet nevét elküldte Göncz Kingának, és arról érdeklődött, milyen állami támogatást kaptak az elmúlt években.

A szóvivő hangsúlyozta: erre a tárca akkor részletes választ adott, ez is jelzi, hogy nem volt semmi takargatnivalójuk.

A szóvivő leszögezte: Gyurcsány Ferenc a Zuschlag-ügy kirobbanása óta többször hangsúlyozta, fontos, hogy kiderüljön az igazság.

A Zuschlag-ügyben az ügyészség már kihallgatta a miniszterelnököt, Szilvásy György volt ifjúsági államtitkárt, Jánosi György korábbi gyermek-, ifjúsági-, és sportminisztert, Ocsovai Tamás korábbi helyettes államtitkárt, valamint Ujhelyi Istvánt, az önkormányzati tárca és Arató Gergelyt, az oktatási minisztérium államtitkárát.

A Népszabadság pénteki számában arról írt, hogy az Európai Unió Ifjúság 2000-2006 nevű programjának magyarországi keretéből több mint húszmillió forint jutott azoknak a szervezeteknek, amelyek a Zuschlag-ügyben az ügyészség látókörébe kerültek.

A "hálózat" egy része (legkevesebb hat szervezet) ugyanis az Ifjúság 2000-2006 program pályázatain is nyert, miniszteri döntés alapján - olvasható a lapban.

A beszámoló szerint az ügyészség a nyomozás során lefoglalta a pályázati akták egy részét.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×