eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Az utazástól a nyitvatartásig: minden, amit a hosszú hétvégéről tudni kell

Október 23-án a MÁV nem indít mentesítő járatokat, de a jobban kihasznált vonatokhoz több kocsit csatol. A hosszú hétvégén a határátkelőknél félórás várakozásra lehet számítani. Az ünnepségek miatt a főváros több utcája és tere személygépkocsival megközelíthetetlen lesz, és lesz olyan környék, amelyet a gyalogosforgalom elől is lezárnak. Az InfoRádió összeállítása a fontos tudnivalókról.

Minden üzlet zárva tart október 23-án, kivéve a benzinkutakat, a virágboltokat, továbbá a vendéglátó- és szórakozóhelyeket - mondta az InfoRádiónak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

A nyitvatartásról minden bolt előzetesen köteles tájékoztatni a vevőket - közölte Vámos György.

Mivel a piros betűs ünnepeken - néhány kivételtől eltekintve - nem lehet az alkalmazottakat foglalkoztatni, ezért csak azok az egységek nyithatnak ki, ahol a tulajdonos vagy az üzletvezető maga áll a pult mögé. További részletek itt >>

A gyalogosokat is kitiltják az Operaház környékéről

Parkolási tilalom lépett életbe az október 23-ai állami ünnepség előkészületei miatt az '56-osok terén a Benczúr utca és a Damjanich utca között.

Útlezárásra kell számítani már október 20-án este kilenc órától 23-án este tíz óráig a Budai Alsó rakparton, a Mozaik utca és a Halász utca között.

Tilos lesz megállni október 21-én este nyolc órától 22-én éjfélig az Andrássy út mindkét oldalán, a Nagymező utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között, továbbá az Operaház környékén az utcák mindkét oldalán.

Lesznek olyan utcák, ahol a gyalogosok sem közlekedhetnek, ugyanis Andrássy utat a Nagymező utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között a gyalogosforgalom elől is lezárják.

Október 23-án reggel hét órától délelőtt 11 óráig a Kossuth Lajos teret és a Vértanúk terét zárják le, délután két órától este kilencig a Dózsa György utat az Andrássy út és az Ajtósi Dürer sor között, valamint az '56-osok terét. További részletek itt >>

Mentesítő járatok helyett több kocsit indít a MÁV

Október 23-án a MÁV nem indít mentesítő járatokat, de a jobban kihasznált vonatokhoz több kocsit csatol.

A vonatok október 20-án szombaton a pénteki, október 21-én vasárnap és október 22-én hétfőn az ünnepnapi, október 23-án kedden pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

Az ünnepek miatt módosult az októberi havi és félhavi bérletek érvényességi ideje, amelyek így november 7-én éjfélig használhatók fel. További részletek itt >>

A határátkelőknél nem várható jelentős forgalomemelkedés

Nem kell számítani jelentősebb forgalomnövekedésre a határátkelőknél az október 23-i hosszú hétvégén, de esetlegesen és időszakosan kialakulhat félórán túli várakozás - közölte a Határőrség kommunikációs osztályvezetője.

A Határőrség arra számít hogy a munkaszüneti napokon délelőtt a kilépő, míg délután a belépő forgalom lesz nagyobb Hegyeshalom, Záhony, Beregsurány és Röszke határátkelőhelyeken. Hegyeshalom helyett a soproni és kópházi átkelőt, míg a szerb határon a tiszaszigeti átkelőt javasolják az utazóknak. További részletek itt >>

Szerző: Kaposi Dávid

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×