eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Életveszélyes lesz a Kálvin téri csomópont?

Skardelli György építész szerint életveszélyes megoldásokat is javasol a beruházó a metróépítés kapcsán, a Kálvin tér felszíni rendezésénél. Az Ybl-díjas építész ezért kiszáll a tervezésből és az építésből, ha a tervek módosulnak.

Ki akar szállni a 4-es metró tervezéséből és építéséből Skardelli György. Az Ybl-díjas építész szerint a Kálvin téri megálló általa tervezett felszíni rendezésénél a beruházó a többi mellett olyan közlekedési módosításokat szeretne, amelyek életveszélyesek a gyalogosok számára, ezért számára vállalhatatlanok.

A térnél ugyanis a gyalogosok számára kialakított helyen, a Baross utcában közlekednének a csuklós buszok is, ami szerinte lehetetlen helyzetet idézne elő, éppen ezért építészként nem tudja azt felvállalni.

Mint mondta, a főváros közlekedési ügyosztálya és a metróbiztos áldását adta az elképzelésre, ő azonban azt szeretné, hogy az országos főépítész, valamint egy szakmai testület is tekintse át a terveket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×