eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Egy év alatt 350 népszavazási kérdés került az OVB elé

Tavaly október óta több mint 350 népszavazási kérdést terjesztettek be pártok és magánszemélyek az Országos Választási Bizottsághoz - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Választási Iroda vezetője.

Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője az InfoRádióban elmondta: a testületnek jelenleg 71 beadványt kell elbírálnia, a többi között az MSZP és a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettesének kérdéseit.

Hozzátette: az OVB már jóváhagyta, de az Alkotmánybíróság végső döntésére vár a Fidesz négy kérdése, és Kálmán László nyelvész kezdeményezései is.

Rytkó Emília elmondta: az Alkotmánybíróság által elfogadott fideszes kérdéseknél 4 hónap alatt kell összegyűjtenie az aláírásokat az ellenzéki pártnak, a Parlament csak ezután írhatja ki az ügydöntő népszavazás időpontját.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×