eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Fix traffipaxok vadásznak majd az M0-áson

Négy-öt hónapon belül öt fix telepítésű traffipaxot helyeznek üzembe az M0-ás körgyűrűn az útszakasz biztonságosabbá tétele érdekében.

Kákosy Csaba, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kabinetfőnöke közölte, hogy az új közlekedésbiztonsági program elindításának oka a megnövekedett forgalom, valamint az, hogy 40 százalékkal nőtt a balesetek száma az M0-ás autóúton.

Hozzátette: ezek többsége ugyan nem súlyos kimenetelű, viszont hatalmas torlódásokat okoz.

A tervek szerint sűrítik a rendőrség és a Közlekedési Hatóság ellenőrzéseit is, valamint megvizsgálják, mely szakaszokon vezessenek be előzési tilalmat.

A kabinetfőnök szólt arról is, hogy az autóút biztonságára hosszú távon az M0-ás fejlesztése adhat megoldást; 2010-re a déli szakaszon kétszer három sávra, plusz leálló sávra bővítik az útpályát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×