eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

A pályázatok sem biztosítanak valódi árversenyt - lapszemle

Minden induló azonos, bruttó 1,66 milliárd forintos ajánlatot adott be a Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv reklámozására és médiavásárlási feladatokra kiírt pályázatra - írja a Magyar Nemzet a legfrissebb Közbeszerzési Értesítőre hivatkozva. A két feladatra ekkora keretet különített el az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Bár a pályázók ajánlhattak volna ennél alacsonyabb árat is, mégsem tették, vagyis az ár tekintetében nem alakult ki valódi verseny. Ennek egyik magyarázata, hogy a bírálati szempontok szerint az ajánlatok közül az "összességében legelőnyösebbet" választották ki, nem pedig a "legalacsonyabb összegűt".

A Népszabadság azt írja, hogy a Fidesz támogatja a szabad demokrata Sándor Klára és Magyar Bálint által jegyzett, a női parlamenti kvótára vonatkozó elképzelést. Pelczné Gáll Ildikó, a párt alelnöke a lapnak nyilatkozva elmondta: első hallásra túl merész vállalkozásnak tűnt Sándor Klára 50 százalékos női parlamenti kvótára vonatkozó javaslata, de az előterjesztés meggyőző, így a Fidesz-frakció zöld utat ad ennek.

Az év végéig szakmai konszenzust kell kialakítani a termőföld-vásárlási szabályok megváltoztatására - nyilatkozta a Világgazdaságnak Gráf József agrárminiszter. Ennek érdekében az FVM intenzív tárgyalásokat kíván kezdeni az ágazati szervezetekkel. A miniszter szerint nincs esély földszerzési kérdésekben politikai megállapodásra. Ha a szakmai konszenzus az idén megszületne, az agrártárca, illetve a kormány felvállalná, hogy jövőre törvénymódosítási javaslatot nyújt be a parlamentnek.

A Napi Gazdaság számol be arról, hogy szakértők szerint az ipari fogyasztók a szabályozások változásai miatt akár 40-50 százalékos áremelkedésre is számíthatnak, pedig európai versenytársaiknál már eddig is kedvezőtlenebb feltételekkel jutottak áramhoz. Az áramkereskedő cégek jövő évre vonatkozó ajánlata a jelenleginél 30-50 százalékkal magasabbak.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×