eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Rendkívüli bizottsági ülést kezdeményez a Fidesz

Az európai uniós pénzek elosztását felügyelő parlamenti eseti bizottság rendkívüli ülésének hétfői összehívását kezdeményezi a fideszes Nógrádi Zoltán.

A képviselő ezt azzal indokolta, hogy a napokban a Hír Televízióban nyilvánosságra hozott felvétel arra utal, szervezett módon alakultak pártpénzekké uniós források, és szerinte a látottak alapján nem egyedi esetről van szó.

Az ellenzéki politikus elmondta: azért valószínűsíti az európai uniós források pártpénzekké alakulását, mert a minisztériumokat pártpolitikusok vezetik, és a tárcák költségvetésébe csak törvény szerinti eljárással kerülhetnek vissza források.

Közben a szocialista Varjú László, aki tagja az eseti bizottságnak, úgy nyilatkozott: a testület összehívása alkalmat adna arra, hogy mindenki megismerhesse a tényeket, és ne csak hamis állítások lássanak napvilágot.

A 2005-ben rejtett kamerával készült videofelvételen Weiszenberger László, aki Zuschlag Jánossal együtt kiskunhalasi MSZP-s önkormányzati képviselő, arról beszél, hogyan juttattak uniós pénzekhez vállalkozókat az összeg bizonyos százalékáért. Az eset miatt az ügyészség már egy hete eljárást indított.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×