eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Javaslatok a távfűtés olcsóbbá tételére

A fűtési költségek csökkentésére dolgozott ki javaslatot a Főtáv Zrt., amelyet Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes el is fogadott.

Egy távhővel fűtött lakás fűtési költsége évente mintegy 20 százalékkal kerül többe, mint egy azonos nagyságú, gázfűtéses otthoné; ezt a különbséget akarja lefaragni a Főtáv - mondta el Balogh Róbert, a társaság szóvivője.

Balogh Róbert azt közölte: a Főtáv kidolgozott egy javaslatot, amellyel a szolgáltatás olcsóbbá tehető, a díjszabás pedig átláthatóbbá válik.

Ebben mint a fogyasztónak, mind a szolgáltatónak, mind az államnak lenne szerepe. A lakástulajdonosok a hőszigeteléssel, a nyílászárók cseréjével, valamint a fűtésszabályozás kiépítésével az említett 20 százalékos árkülönbséget 5-8 százalékra tudnák csökkenteni.

A Főtáv is hatékonyabbá és olcsóbbá kívánja tenni tevékenységét, ezért egyebek mellett megszünteti a cégen belüli párhuzamos tevékenységeket.

A szóvivő közölte azt is, hogy a kormánynál kezdeményezik egy "távhő célú gáztarifa-rendszer" bevezetését, amellyel megszűnhetne a versenyhátrány az egyedi fűtést használókkal szemben.

A távfűtés Budapesten 241 ezer háztartást érint.

Hagyó Miklós még júliusban kezdeményezte egy olyan program megindítását, amely olcsóbbá teheti a távhőszolgáltatást. Hagyó Miklós elfogadta a költségcsökkentésre vonatkozó javaslatokat, és már hétfőn megkezdi az egyeztetéseket a frakciókkal.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×