eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Mennyit ér a nő?

Mennyit ér a nő? - ezzel a címmel rendeztek konferenciát a nők társadalmi-gazdasági szerepéről. A női munka gazdasági jelentőségét mutatja az az adat, amely szerint csak az otthon végzett munka értéke egy évben átlagbérrel számolva 337 milliárd forint, míg a nők önkéntes munkája egy évben meghaladja a 100 milliárd forintot. A konferencia célja, hogy az eddig külön működő nőszervezetek között kapcsolatot teremtsen, és ezzel hatékonyabbá tegye munkájukat.

A Business & Professional Women Budapest Egyesület azért szervezte a konferenciát, hogy párbeszédre hívja a női szervezeteket, és amelyek így konszenzust alakíthatnak ki - mondta az InfoRádiónak a szervezet elnöke.

Marosi Csilla hozzátette: céljuk, hogy feltárják a nőket érintő problémákat, és a saját kereteiken belül próbálják ezeket megoldani.

A szervezetek hatékony egymás közötti kommunikációjáért dolgoznak, hogy végeredményképpen konkrét gyakorlati eredményeket tudjanak publikálni.

Marosi Csilla úgy véli: eddig a problémák feltárásának fázisa tartott, mostanra azonban összegyűlt az a tudásanyag, amelynek segítségével tovább lehet lépni.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Pénteken indított támadást Oroszország az északkelet-ukrajnai Harkiv megyében. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videóüzenetében hét határ menti települést nevezett meg, ahol harcok zajlanak. Ukrajna az utóbbi időben szinte minden éjjel dróntámadást indít egy-egy orosz olajfinomító ellen: legutóbb a Lukoil egyik finomítójában csapott fel a tűz a Volgográdi területen. Ukrajna intenzíven támadta a határhoz közeli Belgorod városát, ahol egy tízszintes lakóház egy komplett lépcsőháza összeomlott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×