eur:
387.48
usd:
359.98
bux:
69475.39
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Orbán Viktor: Szabadság és biztonság egymástól elválaszthatatlan

Megerősítette alelnöki posztján Orbán Viktort, a Fidesz elnökét a Kereszténydemokrata Internacionálé. A szervezet kétnapos római elnökségi és vezetőségi ülésén a tisztújítás mellett foglalkoztak a Kubára vonatkozó határozati javaslattal, amit a Fidesz elnöke terjesztett elő, valamint a Szabadság és biztonság című dokumentummal.

"Kubában a küszöbön toporog már a változás, egy olyan politikai folyamat elé néz az ország, ahol a kommunista diktatúrából megpróbálnak átlépni a demokráciába" - mondta az InfoRádióban a Fidesz elnöke, aki szerint Magyarországnak ez ügyben vannak tapasztalatai.

Orbán Viktor elmondta azt is: a határozat kiáll az emberi jogok mellett, követeli a több mint 300-ra tehető politikai foglyok szabadon bocsátását, és kimondja, hogy minden demokratikus változás kiindulópontja egy szabad változás.

A Fidesz elnöke szerint a Kereszténydemokrata Internacionálé nem támogat olyan átmenetet, amely megkerüli, vagy elodázza a választásokat. Orbán Viktor úgy vélte: minél hamarabb meg kell alakulnia egy szabadon választott parlamentnek, amely demokratikus válaszokat képes adni az átmenet kérdéseire.

A Szabadság és biztonság című dokumentum kapcsán azt mondta: a kettő egymástól elválaszthatatlan, sőt, egymásra épül. Orbán Viktor szavai szerint az anyag a Fidesz számára is igazolást ad arra, hogy jó úton jár, amikor ötvözni próbálja a szociális biztonságot és a szabadságot.

Azt mondta: Magyarország jelenleg egy gyönge ország, és amíg nem lábal ki a szociális válságból, addig nem is lesz erősebb.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 10. 16:30
×
×
×
×