eur:
396.85
usd:
356.11
bux:
74732.6
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Mintegy százan tüntetnek a Magyar Rádiónál - képek

Az újságírókkal együtt is mintegy 100 ember jelent meg csütörtökön a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épülete előtt, hogy a kormány távozását követelje, majd petíciót adjon át a közszolgálati intézmény elnökének.

A Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épülete előtt demonstrálók a tüntetés kezdetén az 1956-os forradalom áldozataira emlékeztek egyperces néma csenddel, felidézve, hogy az első fegyverek 51 évvel ezelőtt a rádió épülete előtt dördültek el.

A szónokok arról beszéltek, hogy tavaly szeptember 19-én és 20-án a rendőrök "ártatlan embereket" fogtak el, bilincseltek meg és vertek össze brutálisan, majd néhányukat a rádió udvarán hosszú órákig tartottak fogva.

Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője ismertette annak a petíciónak a tartalmát, melyet Such György rádióelnököknek kívánnak átadni, ám végül a rádió egyik szerkesztője vett át.

A tüntetők "Olvasd be!, Olvasd be!, Ébresztő!, Ébresztő!" kiabálásokkal kísérték az átadást. A szerkesztő válaszában hangsúlyozta, hogy a petíciót tanulmányozni fogják és ezt követően adnak választ a tüntetőknek.

A demonstráció idejére a rendőrség kordonokkal zárta le a Bródy Sándor utca rádióhoz eső kereszteződését. A közelben mintegy 300 rendőr várakozik, többségük védőfelszerelést és rohamsisakot is visel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 11:00
×
×
×
×