eur:
396.87
usd:
356.22
bux:
74767.28
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Az autóbalesetben megsérült fiatalember kálváriája

Hiába repült csütörtök reggel Egerbe egy súlyos betegért az Országos Mentőszolgálat helikoptere, mert csak a gép megérkezése után derült ki, hogy az Országos Traumatológiai Intézet helyhiány miatt nem tudja fogadni a sérültet. A beteget csak este tudta eljuttatni a mentőhelikopter a budapesti kórházba.

Az egri Markhot Ferenc Kórház Intenzív Osztályának főorvosa elmondta, hogy az autóbalesetben megsérült 26 éves fiatalembert szerdán reggel vitték hozzájuk, utána viszont olyan beavatkozás vált szükségessé, amelynek feltételei nem voltak meg.

Magyar István hozzátette: az első sikertelen szállítás után az Országos Traumatológiai Intézet délután három óra után arról értesítette őket, hogy már tudják fogadni a sérültet.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője megerősítette: a mentőhelikopter csütörtök reggel hiába repült el Budaörsről Egerbe. Győrfi Pál felhívta a figyelmet arra, hogy a küldő intézménynek kell gondoskodnia arról, hogy olyan helyre küldjék a beteget, ahol őt fogadni is tudják.

Közben Melli András, az Országos Traumatológiai Intézet egyik orvosa azt mondta: nem tartják felelősnek magukat a történtekért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 11:00
×
×
×
×