eur:
387.81
usd:
359.87
bux:
69345.59
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

A nagycsaládosok bojkottálnák az üzleti egészségbiztosítókat

Bojkottot hirdet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a biztosító társaságok ellen, amelyek részt vesznek az egészségügy átalakításában - jelentette be Szabó Endre, a szervezet elnöke.

Az üzleti alapú egészségbiztosítás bevezetése óriási kárt okozna a társadalomnak. Ha ez megtörténne, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) azt javasolná az embereknek, hogy szakítsanak meg minden kapcsolatot azokkal a biztosítótársaságokkal, amelyek szerepet vállalnak az új rendszerben - mondta az InfoRádiónak a szervezet elnöke.

Szabó Endre közölte: a NOE szerint az üzleti alapú biztosítás bevezetése kétségessé tenné a társadalom széles rétegeinek egészségügyi ellátását.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke hozzátette: az új rendszerben sem fordítanak majd több pénzt az egészségügyre, és az ellátás színvonala sem emelkedik majd.

A bojkottfelhívás részleteit még nem dolgozták ki - mondta Szabó Endre -, mivel remélik, hogy az új rendszert nem vezetik be.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ausztria kiengedte a szellemet a palackból: küszöbön a 41 órás munkahét?

Ausztria kiengedte a szellemet a palackból: küszöbön a 41 órás munkahét?

Nagy port kavart a közelmúltban Ausztriában a gazdaság különböző területeiről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványa , hogy a munkaidő sokak által sürgetett csökkentése helyett inkább növeljék a heti munkaidőt, mégpedig 41 órára. A javaslatot közvetve felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×