eur:
395.98
usd:
354.64
bux:
0
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Hétszázmilliós különtámogatás határon túli intézményeknek

Csaknem 700 millió forintos különtámogatást kapnak a határon túli, nemzeti jelentőségű intézmények és programok. A távirati iroda információi szerint a miniszterelnök szerdán jelenti be az erről szóló kormánydöntést. A támogatottak köréről a határon túli szervezetek állapodtak meg a kabinettel.

Az összeget a tervek szerint a költségvetési vitáktól függetlenül, három évig biztosan megkapja az a mintegy negyven intézmény és program, amely bekerült a támogatási körbe.

A legtöbb pénz, csaknem 400 millió forint romániai intézményeknek jut. A májusban bejelentett egymilliárd forinton túl támogatják majd a többi között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet, de szakmai műhelyek, kutatóintézetek, színházak, kulturális szervezetek és egyházak is kapnak juttatást.

A különtámogatásból forráshoz jut a pozsonyi Selye János Egyetem és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola is.

Az MTI úgy tudja, a támogatottak szakmai munkáját évente áttekintik és elvárás, hogy az intézmények, szervezetek legyenek politikailag függetlenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×