eur:
395.93
usd:
354.63
bux:
0
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Duplájára is emelkedhet a víz díja

Az ivóvíz ára 50, de akár 100 százalékkal is emelkedhet, ha privatizálják az állami tulajdonú vízműveket. Ezt Ányos József, a Magyar Vízközmű Szövetség elnöke mondta az InfoRádiónak.

A szövetség vezetője azt mondta: Magyarországon a vízellátás berendezéseinek karbantartására az elmúlt 15-20 évben nem sokat költöttek a közművek, így azokat nem tartották megfelelő műszaki szinten.

Mivel évtizedes elmaradásokat nehéz lenne egyszerre pótolni, a megoldás az állami tulajdonú vízművek privatizációja lenne, amelynek keretében a vevőnek kötelessége lenne felújítani a tulajdonába kerülő berendezéseket.

Ez azonban szavai szerint akár másfél, kétszeresére is növelhetik a víz árát. Ányos József elmondta: az országban vannak olyan területek, ahol az ár eddig semmiféle gazdasági racionalitást nem tükrözött, pusztán az politikai akaratot tükrözte.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Kiköltöznél Németországba? Így működik ott a nyugdíjrendszer

Kiköltöznél Németországba? Így működik ott a nyugdíjrendszer

A pandémiás évek ideiglenes visszaesése után ismét 650 ezerre teszik a tartósan külföldön dolgozó magyarok számát (az előrejelzések szerint ez csak nőhet a jövőben), a legtöbben az Egyesült Királyságban, Ausztriában és Németországban dolgoznak. Számukra létfontosságú lehet, ha tisztában vannak az adott ország nyugdíjrendszerének működésével, a megszerezhető nyugdíj feltételeivel, hiszen nagyrészt ettől függhet majd az időskori anyagi biztonságuk. Cikksorozatom első részében bemutattam az Egyesült Királyság nyugdíjrendszerének jellemzőit, a második a részben Ausztriával foglalkoztam, ebben a részben pedig Németországról írok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×