eur:
395.93
usd:
354.63
bux:
0
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Az MSZP és a Fidesz is támogatja a lex MOL-t

Támogatja az MSZP és a Fidesz is a közellátás biztonsága szempontjából kiemelkedő jelentőségű vállalkozásokat érintő törvénymódosítást.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára expozéjában, a javaslat általános vitájának kezdetén, a Parlamentben elmondta: a szabályozás célja, hogy jogi szabályozással garantálják a közellátás biztonsága szempontjából kiemelkedő jelentőségű cégek zavartalan működését.

Kondorosi Ferenc hozzátette: ezen felül cél az is, hogy átláthatóbbá tegyék a tulajdonosi, cégjogi változásokat. Az államtitkár szerint az érintett társaságok körét szűken, az energetikai, földgázipari szektoron belül határoznák meg.

A fideszes Fónagy János azt hangsúlyozta: támogatják ugyan a javaslat elfogadását, de későinek nevezte az indítványt, mivel - mint mondta - a nemzeti vagyon jelentős része felett már nem rendelkezhet az Országgyűlés.

Podolák György, az MSZP képviseletében arról beszélt: bízik benne, hogy a javaslatot mind az öt párt támogatni fogja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Kiköltöznél Németországba? Így működik ott a nyugdíjrendszer

Kiköltöznél Németországba? Így működik ott a nyugdíjrendszer

A pandémiás évek ideiglenes visszaesése után ismét 650 ezerre teszik a tartósan külföldön dolgozó magyarok számát (az előrejelzések szerint ez csak nőhet a jövőben), a legtöbben az Egyesült Királyságban, Ausztriában és Németországban dolgoznak. Számukra létfontosságú lehet, ha tisztában vannak az adott ország nyugdíjrendszerének működésével, a megszerezhető nyugdíj feltételeivel, hiszen nagyrészt ettől függhet majd az időskori anyagi biztonságuk. Cikksorozatom első részében bemutattam az Egyesült Királyság nyugdíjrendszerének jellemzőit, a második a részben Ausztriával foglalkoztam, ebben a részben pedig Németországról írok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×