eur:
396.21
usd:
354.7
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Káosz lesz a fővárosban: útfelújítások és demonstrációk

Az útfelújítások mellett ezen a héten számos utcai demonstráció is nehezíti a közlekedést Budapesten. A Fővinform ügyeletese az InfoRádiónak elmondta: hétfőtől tilos megállni az V. kerületi Zoltán utca mindkét oldalán a Nádor utca és Szabadság tér között, a Kossuth téren az Akadémia utca és a Balassi Bálint utca között, valamint az Alkotmány utca mindkét oldalán a Kossuth tér és a Honvéd utca között.

A felújítási munkák miatt Budapesten a legkritikusabb a Váci út XIII. kerületi szakasza, ahol hétfőn a városközpont felé vezető oldalon a Szekszárdi és a Gyöngyösi utca között kezdődött meg a rekonstrukció, amely egész héten tart majd - mondta az InfoRádiónak a Fővinform ügyeletese.

Zdroba Gyula hozzátette: ugyancsak hétfőn kezdődik felújítás a XV. kerületi Szentmihályi út újabb szakaszán, így a XIV. és a XVI. kerület között közlekedőknek sokkal hosszabb menetidőre kell számítaniuk.

A XVI. kerületben autózókat érinti az is, hogy a Veres Péter úton folytatódnak a rekonstrukciós munkák - fűzte hozzá.

A rendezvények miatt hétfőn és kedden a Parlament körüli utcákban megállási tilalom van érvényben, így nem lehet parkolni.

Hétfőn 16 órától demonstráció indul a Corvin köztől a Kossuth Lajos térre az Üllői út, Kiskörút, Bajcsy-Zsilinszky út, Alkotmány utca útvonalon, így ezeken és a keresztirányú utakon lassú haladásra kell számítani - mondta Zdroba Gyula.

Az utakat csak arra az időre zárják le, amíg a tömeg az adott szakaszon áthalad, ha azonban nagyon sokan lesznek, a zárás elhúzódhat. Aki teheti, délután kerülje el a belvárost - javasolja a Fővinform munkatársa.

Zdroba Gyula hozzátette: a demonstrációk a felszíni tömegközlekedést is érinthetik, korlátozhatják tehát a villamosforgalmat is.

A BKV járatait is érintheti a korlátozás

A demonstráció elvileg a járdán halad majd, elképzelhető azonban, hogy a közutakon is korlátozni kell a forgalmat. Erről a rendőrség dönt a résztvevők számától függően - mondta a BKV szóvivője.

Kiricsi Karola közölte: ha lesz korlátozás, az érinti 89-es trolikat, a 9-es autóbuszokat, a 83-as trolipótló buszokat valamint a 47-49-es, illetve a 149-es villamospótlókat.

Hozzátette: lehetséges, hogy arra az időre, amíg a tömeg a Corvin közből indulva áthalad a Nagykörúton, leállítják majd a 4-6-os villamosok forgalmát.

A szóvivő elmondta: a BKV sofőrjeit külön nem készítették fel arra, mit tegyenek, ha a tömeg esetleg megpróbálja megállítani járműveiket, feladatuk azonban, hogy megőrizzék azok, illetve a buszokon utazók testi épségét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 05:24
×
×
×
×