eur:
394.32
usd:
354
bux:
72730.78
2024. szeptember 18. szerda Diána

2010-ben már a kisebbségek is bejuthatnak a parlamentbe?

A nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa nem tartja kizártnak, hogy a 2010-es választásokon parlamenti képviselethez juthatnak a kisebbségek is.

Kállai Ernő azzal összefüggésben beszélt erről, hogy az Alkotmánybíróságon tárgyalt a kisebbségek parlamenti képviseletéről szóló alkotmánymódosítás lehetőségeiről.

A kisebbségi ombudsman azért látogatott a testülethez, mert az első szakértői állásfoglalás szerint elengedhetetlen az alaptörvény módosítása a kisebbségek parlamenti képviseletének megteremetéséhez és a kedvezményes mandátum tartalmának újraszabályozásához.

Kállai Ernő az InfoRádióban elmondta: csütörtökön a 13 országos kisebbségi önkormányzat elnökével találkozik, hogy egyeztessenek a kérdésről.

A kormányszóvivői iroda előzőleg arról számolt be, hogy a magyarországi kisebbségek parlamenti képviseletét vizsgáló munkacsoport jövő heti ülésén közös állásfoglalás születhet az ügyben.

Címlapról ajánljuk
Árvízhelyzet a Dunakanyarban és a fővárosban: elfogyott a római-partiak türelme

Árvízhelyzet a Dunakanyarban és a fővárosban: elfogyott a római-partiak türelme

A Dunakanyar több településén, Budapesten pedig a Római-parton és a Margit-szigeten megfeszített munkával készülnek a dunai árhullám hétvégi tetőzésére. Az egyik III. kerületi civil szervezet árvízvédelmi védmű megépítését követeli a Fővárosi Önkormányzattól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×