eur:
394.48
usd:
354.37
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Bármikor leállíthatják a 4-es metró fúrópajzsát

Jelenleg még deformált az egyes metrópajzs, de viszanyeri a formáját - mondta az InfoRádiónak a DBR Metró Projektigazgatóság vezetője. Balogh Árpád hozzátette, hogy a pajzs halad, de ha le is kell állítani, egy-két nap alatt elvégzik a javításokat. A korábban megrepedt alagúttartó betonszelvényeket leglettelik, mert csak esztétikai repedésekről van szó.

Az északi, egyes fúrópajzs tesztüzemben halad - mondta az InfoRádiónak a DBR Metró Projektigazgatóság vezetője. Balogh Árpád kifejtette, hogy sikerült elhárítani azokat a benyomódásokat, amelyek a repedéseket okozták a 4-es metró alagútjának betonszelvényein, az úgynevezett tübingeken.

A fúrópajzs naponta 10-15 métert halad - közölte a DBR Metró Projektigazgatóság vezetője.

A metrópajzs eredeti alakját még nem nyerte vissza, ez napokat vehet igénybe - emelte ki Balogh Árpád. Hozzátette: ahogy halad előre a pajzs, úgy nyeri vissza korábbi alakját, és folyamatosan csökkennek a deformációk.

A fúrópajzsot újból le kell állítani, ha hasonló eset előfordul - mondta a projektigazgatóság vezetője. A leállás azonban csak egy-két napos lehet, ugyanis a szakemberek ismerik az okokat, és könnyebben el tudják hárítani a hibát - tette hozzá.

Balogh Ernő hangsúlyozta: a korábban megrepedt alagúttartó betonszelvényeket leglettelik, mert csak esztétikai repedésekről van szó, de statikai és vízzárási probléma nincs.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×