eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Felfüggesztették az eljárást a kordonbontó fideszes képviselők ügyében

Felfüggesztette a fideszes országgyűlési képviselők ellen a kordonbontás miatt indított eljárást a Pesti Központi Kerületi Bíróság - erősítette meg a korábbi sajtóértesüléseket a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága.

A tájékoztatás szerint megvárják azoknak a pereknek a kimenetelét, amelyek azt tisztázzák, hogy a rendőrség jogszerűen állította-e fel tavaly ősszel a budapesti Kossuth teret elzáró kordonokat.

A Fidesz országgyűlési és európai parlamenti képviselői február 2-án bontották le a kordont, ezután három nappal a Budapesti Rendőr-főkapitányság - rendzavarás és garázdaság miatt - feljelentést tett Orbán Viktor pártelnök és 79 társa ellen.

Az eljárásban valamennyi érintett képviselő lemondott mentelmi jogáról.

A Kossuth téren felállított kordon miatt a Magyar Helsinki Bizottság az Alkotmánybírósághoz fordult, mert álláspontja szerint alkotmányos alapjogokat sért, hogy a rendőrség időhatár nélkül zárhat le területeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Július 31-én villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint egy robbanásban életét vesztette Iszmail Hanijeh, a Hamász politikai ágának vezetője és a terrorszervezet legbefolyásosabb tagja. A feszültséget tovább fokozta, hogy a detonációra egy teheráni szállodában került sor. Irán azonnal felvonta a bosszút szimbolizáló vörös zászlót, a különféle nyugati hírszerző ügynökségek pedig egész augusztusban arról közöltek híreket, hogy „a következő héten” már biztosan támadás fog indulni Izrael ellen. Az iráni válaszcsapás egyelőre elmaradt, de miért? Itt van három lehetséges magyarázat Teherán tétlenségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 13:15
×
×
×
×