eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Csak az ingatlaneladásokból lehet pluszforrása a rendőrségnek

Átalakul a rendőrség és a határőrség, jövő év január elsejével jön létre az egységes testület. Az igazságügyi és rendészeti miniszter azt mondta: minden feltétel adott az összevonáshoz.

Csaknem egyéves előkészítő munka után január 1-jével létrejöhet a rendőrség és határőrség integrációja. Ez azt jelenti, hogy jövőre egy új, szervezetileg átalakított rendőrség jön létre.

Az országos rendőrfőkapitány irányítása alá három szervezeti egység tartozik majd: az ellenőrzési szolgálat, a hivatal és a humánigazgatási szolgálat - mondta az új rendőrség felépítéséről az igazságügyi és rendészeti miniszter.

Takács Albert hozzátette: több helyettese lesz a főkapitánynak. Ezek a bűnügyi, a rendészeti, a gazdasági főkapitány-helyettes, de közéjük sorolható majd a Köztársasági Õrezred parancsnoka is. Átalakul a Rendészeti Biztonsági Szolgálat is: a REBISZ újra Készenléti Rendőrség lesz.

Az Autópálya Rendőrség egyes egységeit ezentúl a megyei főkapitányok irányítják majd.

Továbbra is megtartja szervezeti önállóságát a 33 határrendészeti kirendeltség. A miniszter hangsúlyozta: az összevonáshoz minden forrás rendelkezésre áll. Takács Albert szerint spórolásra nem lesz lehetőség, csupán az ingatlanok értékesítéséből számíthatnak plusz bevételekre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Július 31-én villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint egy robbanásban életét vesztette Iszmail Hanijeh, a Hamász politikai ágának vezetője és a terrorszervezet legbefolyásosabb tagja. A feszültséget tovább fokozta, hogy a detonációra egy teheráni szállodában került sor. Irán azonnal felvonta a bosszút szimbolizáló vörös zászlót, a különféle nyugati hírszerző ügynökségek pedig egész augusztusban arról közöltek híreket, hogy „a következő héten” már biztosan támadás fog indulni Izrael ellen. Az iráni válaszcsapás egyelőre elmaradt, de miért? Itt van három lehetséges magyarázat Teherán tétlenségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 13:15
×
×
×
×