eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Újabb gyanúsítottakat tartóztattak le a Fenyő-ügyben?

Õrizetbe vettek két albán állampolgárt Szerbiában, akiket Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásával gyanúsít a magyar rendőrség - értesült a Magyar Hírlap. A lap írása szerint a vállalkozó megölésének helyszínén talált DNS-nyomok megegyeznek a most elfogott gyanúsítottakkal. A szerb belügyminisztérium nem tud az ügyről.

Egyelőre nem értesítették a magyar hatóságokat arról, hogy Szerbiában elfogták azt a két férfit, akiket Fenyő János üzletember meggyilkolásával gyanúsít a rendőrség.

A Magyar Hírlap szerb forrásokra hivatkozva közölte, hogy a rendőrség elfogta a két keresett férfit.

A távirati iroda szerint a szerb belügyminisztériumnak péntek délután még nem volt információja arról, hogy elfogtak volna két, a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatba hozható albán nemzetiségű férfit.

Tovább nyomoznak

Nemrég a magyar nyomozók Szerbiába utaztak, hogy a gyilkosság helyszínén talált nyomokat - kabátot, sapkát és hajszálakat - DNS-vizsgálat alapján összevessék a már korábban elfogott egyik albán férfi DNS-ével.

Bár nem egyezik a Szerbiából hozott és a Fenyő-gyilkosság helyszínén gyűjtött DNS-minta, a rendőrség tovább folytatja a nyomozást. Sőt, továbbra is azt feltételezi, hogy a nemrég elfogott férfinak köze van a cselekményhez.

Az országos rendőr-főkapitány ennek arról beszélt az InfoRádiónak, hogy a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban több személy neve felmerült, ezért külföldi állampolgárok keresésére kezdeményezett a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi jogsegélyt.

Van koncepció

A főkapitány azt is megjegyezte: van a rendőrségnek koncepciója arra vonatkozóan, hogy kik ölték meg a vállalkozót, de azt egyelőre nem tudják, hogy ki vagy kik voltak a megbízók.

A nyomozók szerint az elkövetők egészen a merényletig pénzbehajtóként Magyarországon dolgoztak, és közvetlenül a gyilkosság után hagyták el az országot.

Fenyő Jánost 1998. február 11-én, a Margit utcában lőtte le egy eddig ismeretlen elkövető, amikor a médiatulajdonos autójával megállt a közlekedési lámpánál.

Szerző: Kálló Izabella

Címlapról ajánljuk

Óránként 8 centi emelkedés - Így áll a Duna vasárnap délelőtt

Naponta egy métert emelkedik a Duna vízszintje, már most 4 méter fölött jár, a rekord 891 centi, a tetőzést pedig a hét második felére várják. A rakpartokat most felejtsük el, de a Margitsziget szerelmesei is kezdhetik áttervezni a hetet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Most érdemes kriptóba tenni a pénzünket?

Most érdemes kriptóba tenni a pénzünket?

A bitcoin mellett az altcoinok piacán is kivárást láthattunk az előző hetekben a tőzsdéken, mivel a befektetők továbbra is az amerikai elnökválasztással kapcsolatos eseményekre figyelnek. Ahogy azonban közeledünk a novemberi választáshoz, úgy válik egyre fontosabbá pozícionálni magukat a piaci szereplőknek a lehetséges kimenetelekre. A bitcoin kapcsán már láthattunk az utóbbi napokban 80 ezer és bőven 100 ezer dollár feletti célárakat is, van azonban egy másik token is, amely nagy rali előtt állhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×