eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Elektronikus ügyintézés születéstől a halálig

Õsszel tárgyalja a kormány a közigazgatás fejlesztésének stratégiai kérdéseit - mondta a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter.

Draskovics Tibor a kormányszóvivői tájékoztatón közölte: egyebek mellett átfogó ügyfélszolgálati chartákat alkotnak meg, és közigazgatási ügyfélszolgálati központok létrehozását is tervezik.

A miniszter hozzátette: a közigazgatás modernizációját európai uniós forrásokból finanszírozzák.

Draskovics Tibor kitért arra is, hogy különösen fontos feladat a közigazgatás átalakításakor az elektronizálás. Mint mondta: erről bővebben a nyár folyamán számolnak be, de annyit elárult, hogy az elektronikus ügyintézést az olyan fontos területeken alkalmazzák először, mint a gépjárműveket érintő ügyintézés, illetve a születéssel és az elhalálozással kapcsolatos adminisztráció.

Draskovics Tibor emlékeztetett arra, hogy a közigazgatásban történt létszámleépítéssel évente több mint 40 milliárd forintot lehet megtakarítani.

Répássy Róbert, a Fidesz Jogi és Közigazgatási Kabinetjének vezetője emlékeztetett: a Világbank napokban közzétett felmérése megállapítja, hogy a közszolgáltatások és a közigazgatás minősége 2002 óta folyamatosan romlik, ugyanakkor a közigazgatásra és az abban dolgozókra egyre erőteljesebb politikai nyomás nehezedik.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Óránként 8 centi emelkedés - Így áll a Duna vasárnap délelőtt

Naponta egy métert emelkedik a Duna vízszintje, már most 4 méter fölött jár, a rekord 891 centi, a tetőzést pedig a hét második felére várják. A rakpartokat most felejtsük el, de a Margitsziget szerelmesei is kezdhetik áttervezni a hetet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Most érdemes kriptóba tenni a pénzünket?

Most érdemes kriptóba tenni a pénzünket?

A bitcoin mellett az altcoinok piacán is kivárást láthattunk az előző hetekben a tőzsdéken, mivel a befektetők továbbra is az amerikai elnökválasztással kapcsolatos eseményekre figyelnek. Ahogy azonban közeledünk a novemberi választáshoz, úgy válik egyre fontosabbá pozícionálni magukat a piaci szereplőknek a lehetséges kimenetelekre. A bitcoin kapcsán már láthattunk az utóbbi napokban 80 ezer és bőven 100 ezer dollár feletti célárakat is, van azonban egy másik token is, amely nagy rali előtt állhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×