eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Tizenöt rendőr ellen emelt vádat az ügyészség

Eddig több mint 40 olyan rendőrt azonosított az ügyészség, akik az őszi zavargások idején túlzott erőszakot alkalmaztak a tüntetőkkel szemben. Morvai Attila, az ügyészség szóvivője hangsúlyozta: 15 rendőr ellen emeltek vádat.

Eddig 15 rendőr ellen emelt vádat a tavaly őszi utcai eseményekkel összefüggésben a Fővárosi Főügyészség - mondta a vádhatóság szóvivője az InfoRádióban.

Morvai Attila kifejtette, hogy a legtöbb esetben hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétsége, illetve súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárás.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség eddig összesen több mint 40 rendőrt azonosított az ügyben - tette hozzá a szóvivő.

Morvai Attila kiemelte, hogy több esetben ismeretlen elkövetővel szemben folyik az eljárás, míg néhány ügyben megszüntették az eljárást, mert az elkövető kilétét nem sikerült azonosítani.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője hangsúlyozta, hogy az eljárás során a legnagyobb gondot a rendőrök azonosítása okozta. Közölte, hogy felhasználták a rendőri intézkedések során készült iratokat, így sikerült azonosítani a rendőröket. Emellett szakértőt is bevontak, aki a fizika jellemzők alapján azonosította a maszkot viselő rendőröket - tette hozzá Morvai Attila.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 14. 21:58
×
×
×
×