eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

"Szokatlan a magyar egészségügyben, hogy elvárják a tiszta viszonyokat"

A törvényi előírás ellenére a 160 magyarországi kórháznak csak töredéke vezet nyilvános várólistát. Az Egészségbiztosítási Felügyelet elnöke az InfoRádiónak azt mondta: egyelőre százezres nagyságrendű bírsággal büntetik a mulasztást. Jövőre a szabályozás bővítésével a várólisták kezelését is ellenőrzik majd - tette hozzá Kovácsy Zsombor.

A törvényi előírás ellenére a 160 magyarországi kórház közül csak közel 20 intézmény vezet nyilvános várólistát - mondta az Egészségbiztosítási Felügyelet elnöke.

Kovácsy Zsombor kiemelte: 2008-tól a felügyeletnek is több jogosítványa lesz ellenőrizni az intézményeket, ugyanis jövőre lesz teljes a szabályozás, amely révén a várólista-kezelést is alaposabban megvizsgálhatják.

Szokatlan a magyar egészségügyben, hogy elvárják a teljesen tiszta viszonyokat - válaszolta a felügyelet elnöke arra a kérdésre, hogy miért nem vezet a kórházak többsége nyilvános várólistát.

Kovácsy Zsombor közölte: eddig néhány panasz érkezett a felügyelethez a várólisták kapcsán. A felügyelet elnöke kifejtette, hogy eddig azért róttak ki büntetést, mert szabálytalanságot találtak a betegellátás ütemezésében, és a legnagyobb bírság százezres nagyságrendű volt.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 14. 21:58
×
×
×
×