eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Drasztikus lakbéremelés a Józsefvárosban?

A józsefvárosi képviselőtestület költségalapúvá tenné az önkormányzati lakások bérleti díját. Azaz annyit szeretnének beszedni a lakóktól, amennyibe az önkormányzatnak kerül a házak fenntartása. Ez azonban sokaknál "kiverte a biztosítékot", mert van, ahol a jelenlegi összeg háromszorosát kellene fizetni.

A képviselőtestület már tizenkét éve nem foglalkozott az önkormányzati lakások bérleti díjának ügyével, májusban azonban napirendre tűzték a kérdést - mondta el az InfoRádióban a kerület polgármestere.

Csécsei Béla hozzátette: a képviselők végül egy olyan rendeletet fogadtak el, amelynek értelmében akkora összeget szednének be a bérlőktől, amennyit az önkormányzat a házak fenntartására költ. Ezzel együtt elfogadtak egy új, lakbér-kiegészítési rendeletet is, amely szabályozza, hogy a rászorulók milyen lakbértámogatásban részesülhetnek.

Az önkormányzathoz azonban számos panasz érkezett az első rendelet miatt. Vannak ugyanis olyan nagy, jó helyen és felújított házban lévő lakások, amelyekért háromszor annyit kellene fizetni, mint jelenleg - közölte a polgármester.

Ezek között találunk olyanokat, amelyek műemléképületben vannak, így a lakóknak lehetőségük sincs arra, hogy megvásárolják azokat.

Ugyanakkor sokak visszatetszését válthatja ki, hogy az önkormányzat az adófizetők pénzéből fizeti a lakbér-kiegészítést - árnyalta a kérdést a polgármester.

Mint mondta, a rendelet szeptembertől lépne hatályba, addig a képviselőtestület még módosíthatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 14. 21:07
×
×
×
×