eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Az okos biztosítás a bankkártyára is vonatkozik

A külföldi kártyahasználat gyakoribbá válásával együtt jár, hogy jó ideje nyáron vesztik el a legtöbben bankkártyájukat. Ha a turista kötött utasbiztosítást, az ebből fakadó kárát is megtéríti a biztosító, de ha nem, akkor magának kell állnia a kártyapótlás 5-10 ezer forintos költségeit.

A magyaroknak még mindig alig harmada köt biztosítást utazás előtt, és akkor is a legalacsonyabb szintű terméket választják, hogy ezzel is spóroljon - írja a Világgazdaság.

A Népszabadság az olasz Panorama című lapra hivatkozva azt írja: az egyházi ügyekben meglehetősen tájékozott újság szerint elképzelhető, hogy Budapesten találkozna XVI. Benedek pápa az ortodox egyház fejével, II. Alekszijjel.

Az olasz hetilap úgy tudja, a katolikus egyházfő bizalmasának tartott Erdő Péter bíboros nemrég azért utazott Moszkvába, hogy előkészítse a pápa és a pátriárka történelmi találkozóját.

Országos aláírásgyűjtésre szólít fel a Bolyai Kezdeményező Bizottság a kolozsvári magyar állami egyetem újraindítása ügyében - írta a Magyar Nemzet.

Korábban a Romániai Magyar Demokrata Szövetség három brüsszeli képviselője határozati javaslatot terjesztett be a Bolyai Egyetem újraindítása érdekében, és a Bolyai Bizottság szerint ez azt jelzi: a szövetség lépésre szánta el magát.

Az Index a megvert újságíró, Kármán Irén esete kapcsán boncolgatja a szövevényes ügy szálait.

Az olajügyekben nyomozó újságírót gyengéd szálak fűzik az egyik legnagyobb olajügy főszereplője, az Energol volt igazgató-tulajdonosához. Ezt maga Kármán Irén sem tagadja.

Az Index - miután megnevezi az érintettségi kört, amelyben a Mahir-tól a Conti-Carig szerepelnek cégek - megállapítja: az Energol szép példája az elvarratlan olajos szálaknak, mivel az 1996-ban indított nyomozás máig sem jutott el az ítéletig, a pert ráadásul két éve újraindították.

A Népszabadság a Szonda Ipsos legutóbbi felmérését ismerteti a pártokról. A közvélemény-kutató júniusban is azt mérte: a Fidesz az elmúlt negyedévhez hasonlóan továbbra is őrzi jelentős előnyét az MSZP-hez képest, a társadalom majd minden rétegében többen választanák az ellenzéki pártot, mint a kormányzó szocialistákat.

Az MSZP ugyanakkor áprilisi mélypontjáról elindult felfelé, jelenleg 18 százalék támogatja, a Fidesz ellenben a tavalyi csúcspontról lassan lefelé csúszik és ma 32 százalékos támogatottsága van.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy egyre több kisvállalkozás szűnik meg, vagy menekül az illegális szférába.

A kormánynak azzal az állításával szemben, hogy a gazdaság fehéredik, a lap Parragh László szavait állítja szembe. A kereskedelmi kamara elnöke szerint a jelenség precízen nem mérhető, mégis általános a vélekedés, hogy a tehernövekedés jelentős rétegeket kényszerít adóelkerülésre.

Az Index írása szerint több ezer, eddig padláson tárolt fotót és levelet hozott nyilvánosságra Anna Frank unokatestvére. A szakértők szerint az új dokumentumokból még többet tudhatunk meg a 16 éves korában elhunyt zsidó lányról.

Június 25-én volt 60 éve, hogy először kiadták Anna Frank naplóját. A lány 1945-ben, a bergen-belseni táborban halt meg tífuszban, két héttel a felszabadítás előtt.

A Napi Gazdaság úgy tudja: az SZDSZ szerint három egészségügyi régió kialakítása volna a leghatékonyabb megoldás. A kérdésben döntés még nincs: a kormányfő 7, az Államreform Bizottság 5 régiót javasol.

Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő, államtitkár szerint a liberálisok javaslata biztosítaná, hogy a leginkább igazságos és hatékony legyen az egészségügyi ellátás finanszírozása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Szeptember 10-én volt az öngyilkosság-megelőzés világnapja. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lelkisegély-szolgálatást az elmúlt egy évben mintegy harmincezer esetben keresték meg beszélgetésre, megértésre vágyó gyerekek és fiatalok. Több mint kétezer megkeresésben jelent meg az öngyilkossági gondolat, ezerötszáz esetben pedig önsértés miatt kértek segítséget a fiatalok.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×