eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Háziorvosok: a hálapénz azért kevesebb, mert az emberek rosszabbul élnek

Csökkent a hálapénz a háziorvosi rendszerben, de nem a vizitdíj bevezetése miatt, hanem az életszínvonal romlása miatt - mondta az InfoRádióban a Magyar Orvosi Kamara háziorvosi szekciójának elnöke.

Február 15-étől néhány kivételtől eltekintve 300 forintos vizitdíjat kell fizetnie mindazoknak, akik felkeresik háziorvosukat vagy ellátogatnak egy szakrendelőbe.

A kormány célja a bevezetésével az volt, hogy kevesebben menjenek feleslegesen orvoshoz, illetve az, hogy megszűnjön a hálapénz az egészségügyben.

A háziorvosi praxisok vizitdíjból származó bevétele kezdetben, az ellátási körzet nagyságától függően 100 és 180 ezer forint között mozgott havonta - mondta Kertai Aurél. Az összeg azonban csökkent, amióta a betegeknek már háromhavi gyógyszert lehet felírni egyszerre.

Mint mondta, az orvoshoz fordulók számát ez az intézkedés csökkentette, és nem a vizitdíj bevezetése. Aki korábban havonta többször is felkereste háziorvosát, az most is sűrűn jár az orvoshoz.

A hálapénz ugyan csökkent az elmúlt hónapokban, a háziorvosi szekció elnöke szerint azonban ez nem a vizitdíjnak köszönhető, hanem annak, hogy az emberek rosszabbul élnek. Úgy látja, a vizitdíj nem érte el azokat a célokat, amelyek miatt bevezették.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A Toyota és a BMW után Amerikában is a hidrogénhajtással kísérleteznek

A Toyota és a BMW után Amerikában is a hidrogénhajtással kísérleteznek

Az Astron Aerospace által kifejlesztett motornak nincs szüksége kenőanyagra, hanem hidrogént fecskendeznek a belsejébe, így pedig nem termel semmilyen káros anyagot – mondta az InfoRádióban a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség kommunikációs és vállalati kapcsolatok vezetője. Lakatos Róbert szerint ugyanakkor a tömeggyártása jelenleg még igen költséges, mert nagyon sokba kerülnek az előállításához szükséges fémek.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×