eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

A PDSZ előzetes normakontrollt szeretne

Előzetes normakontrollt kér a köztársasági elnöktől a módosított közalkalmazotti törvény ügyében a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

Az érdekképviselet elnöke azt mondta: a többi között azt kifogásolják, hogy a kötelező három hónapos próbaidő bevezetése a közszférában sérti az alkotmányban rögzített megkülönböztetés tilalmát.

Kerpen Gábor a közoktatási törvény módosításáról szólva hangsúlyozta: továbbra sem tűnik el teljesen a pedagógusok számára elrendelhető ingyenmunka lehetősége.

Azt is hangsúlyozta: a kormány állításával ellentétben nem az oktatás színvonalát javítja a szeptemberi kötelező óraszámemelés és a közoktatási normatívák változása.

Az Oktatási Minisztérium államtitkára közölte: mind a közoktatási, mind a közszolgáltatási törvénycsomagot számos szakszervezettel egyeztették, s több szakszervezeti javaslat beépült a későbbi jogszabályokba.

Valószínűleg az a szakszervezeti stratégia hatékonyabb, amelyik a tárgyalásokra törekszik - mondta Arató Gergely.

Címlapról ajánljuk
Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Szeptember 10-én volt az öngyilkosság-megelőzés világnapja. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lelkisegély-szolgálatást az elmúlt egy évben mintegy harmincezer esetben keresték meg beszélgetésre, megértésre vágyó gyerekek és fiatalok. Több mint kétezer megkeresésben jelent meg az öngyilkossági gondolat, ezerötszáz esetben pedig önsértés miatt kértek segítséget a fiatalok.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×