eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Újabb fideszes diagnózis Gyurcsány állapotáról

Gyurcsány Ferenc harcot hirdetett a népszavazás ellen, az ellen, hogy az emberek demokratikus körülmények között élhessenek jogaikkal - mondta a Fidesz alelnöke.

Ez két dolgot jelenthet: egyrészt nem demokrata és nem kívánja betartani a demokrácia alkotmányos követelményeit. Másrészt megint egy érzelmi kitörésnek voltunk a tanúi, ahol a miniszterelnök nem volt képes uralkodni érzelmein, indulatain, ismét gyenge idegzetről téve tanúbizonyságot - fogalmazott Varga Mihály.

A fideszes politikus arra reagált, hogy a miniszterelnök a European Policy Centre politikai elemző intézet meghívására tartott előadásában azt mondta: a referendumot a reformok támogatására tartaná helyesnek, a mostani beadványok célja azonban a reformok leállítása.

Gyurcsány Ferenc közölte: harcolni fog, hogy ez a népszavazás ne legyen sikeres, de eredményét, a népakaratot a kormány a törvényeknek megfelelően tiszteletben tartja.

A Fidesz alelnöke szerint ha Gyurcsány Ferenc nem képes változtatni magatartásán, akkor változtatnia kell jogállásán, azaz el kell gondolkodnia azon, képes-e még ebben a helyzetben az alkotmányt tiszteletben tartva garantálni, hogy az emberek éljenek alkotmányos jogaikkal.

A Fidesz szerint a népszavazással az emberek visszakapják az alkotmányos jogokat, a szabad döntéshez való jogukat, amitől Varga Mihály szerint a tavalyi országgyűlési választásokon a szocialisták és Gyurcsány Ferenc megfosztotta őket.

A népszavazással az emberek véleményt mondhatnak azokról a döntésekről, amelyeknek az elmúlt hetekben, hónapokban lehettek tanúi - tette hozzá. Hozzátette: a kormány minden nemtelen eszközzel akadályozza, hogy az emberek élhessenek ezzel a jogukkal, "még a népszavazás kiírását is gátolja Gyurcsány Ferenc".

Daróczi Dávid kormányszóvivő a Fidesz politikusának kijelentésére reagálva közölte: Varga Mihály idáig politikusként is kínosan ügyelt szakmai tekintélyére, "sajnos ő is beállt a sorba", és a szakmai érvek kifogytával átvette "főnökei alpári stílusát".

"Nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz képviselőinek mostantól mindig mindenről ugyanaz jut eszébe, és agymosáson estek át" - tette hozzá a kormányszóvivő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 19:43
×
×
×
×