eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Mire figyeljenek a gazdik a kánikulában?

A háziállatokat is megviseli a kánikula, illetve a változékony időjárás, ezért különösen fontos, hogy a kutyák, macskák és egyéb kedvencek gazdái odafigyeljenek állataik szükségleteire - mondta az InfoRádiónak a Felelős Állatbarátok Egyesületének elnökhelyettese.

Érdemes a gazdiknak odafigyelni arra, hogy az enyhe tél miatt nagyobb számban átteleltek az élősködők, és hamarabb, minden

eddiginél nagyobb számban kezdték támadni a háziállatokat - mondta az InfoRádióban a Felelős Állatbarátok Egyesületének elnökhelyettese.

Pallos László hozzátette: nagyon sok a fertőzött kullancs, ezért fontos védekezni ellenük.

Az állatorvos figyelmeztetett arra is, hogy ne hagyjuk a kedvenceket még rövid időre sem a kocsiba zárva, hiszen a tűző napon az utastérben akár 50-60 Celsius-fokra is felszökhet a hőmérséklet, ez pedig biztosan hőgutához vezet, amibe az állatok akár bele is pusztulhatnak.

<

(fotó: InfoRádió - Szatmári Katalin) (képgaléria)

Ha a gazdi még idejében visszaér a parkoló autóhoz, akkor a hőguta első tüneteinek - nyugtalanság, erős lihegés, szédelgés, nyáladzás - felismerése után érdemes a kedvencet árnyékos helyre vinni, és hideg vízzel többször lelocsolni.

Amennyiben a gazda úgy dönt, hogy állatorvoshoz viszi a kutyát vagy macskát, ott valószínűleg hideg infúziót kap a kedvenc - mondta Pallos László.

Fontos, hogy a kánikulában mindig legyen az állatok előtt friss víz, azon azonban nem kell csodálkozni, ha a kedvencek nem esznek akkora étvággyal, mint a hűvösebb napokon - fűzte hozzá a Felelős Állatbarátok Egyesületének elnökhelyettese.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 19:43
×
×
×
×