eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Megy a 2-es, jön a káosz

Hétfőtől két évig nem jár a 2-es villamos a Fővám térnél. Az InfoRádió értesülése szerint a metróállomás építése miatt a villamos pályáját két szakaszra bontják, a két ideiglenes végállomást villamospótló buszokkal kötik össze.

Június 25-étől lezárják a 2-es villamos Fővám téri aluljáróját a 4-es metró építése miatt - tudta meg az InfoRádió.

A villamos pályáját két szakaszra osztják: a Közvágóhídtól induló szerelvény a Czuczor utcáig, a Jászai Mari térről induló kocsik pedig a Havas utcáig járnak majd.

A két szakaszt villamospótló buszok kötik össze, amelyek a Március 15. tér és a Boráros tér között közlekednek.

A 2-es villamos várhatóan 21 hónap múlva használhatja majd a teljes pályáját. Hétfőtől a felső rakpartot is lezárják a Corvinus egyetem előtt, megszűnik a parkolási lehetőség is.

Korábbi tervek szerint, mint arról az InfoRádió is hírt adott, a villamos pályája nem szakadt volna meg, hanem az alsó rakparton repülősíneken kerülte volna ki az építkezést, de a BKV megváltoztatta a terveket.

A Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület máig ezt tartja a jó megoldásnak a várhatóan dugókba szoruló villamospótló buszok helyett. Eddig a BKV azzal védekezett, hogy a buszok közlekedtetése jóval olcsóbb.

Újabban azzal érvel a közlekedési cég, hogy a Szabadság híd felújításához szükséges állványzat nem fért volna el a villamostól, és egy esetleges árvíz is megbéníthatná a villamosok közlekedését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 19:43
×
×
×
×