eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Döbbenetes képek a Teréz körúti robbanásról

Robbanás történt szerda hajnalban a Teréz körút - Király utca sarkán álló épületben. A robbanás nyomán - melyben egy ember megsérült - rengeteg törmelék szóródott az utcára, ezért a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon két sávot le kellett zárni - mondta el az InfoRádióban a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

Szerda hajnalban robbanás történt a fővárosban a VI. kerületben a Teréz körút és Király utca sarkán álló épületben - mondta el az InfoRádióban a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

Molnár Péter azt nem tudta megmondani, hogy gázrobbanásról van-e szó. A balesetben egy, az érintett lakásban tartózkodó idős hölgy megsérült, őt a mentők jelenleg is ellátják.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy a balesetnek van egy másik sérültje is, ő a szomszédos lakásban tartózkodott a robbanás idején és a fején sérült meg.

A robbanás egy régi, ötemeletes bérház 3. emeletén történt. A lakásban két fal kidőlt, és kisebb tűz ütött ki, amit a tűzoltók gyorsan eloltottak.

<

A lezártTeréz körút
(fotó: Mihádák Zoltán) (képgaléria)

A robbanás nyomán rengeteg törmelék zúdult a ház udvarára és a körútra is, ezért a Blaha Lujza tér felé tartó oldalon mindkét sávot le kellett zárni - mondta a szóvivő, aki hozzátette: nagy mennyiségű törmelék került a villamossínekre is.

A Fővinform munkatársa az InfoRádióban elmondta: a törmelékek és a tűzoltók munkája miatt a Blaha Lujza tér irányában a villamossínekre terelték a forgalmat, ellenkező irányban pedig csak egy sáv volt járható.

Nem sokkal fél tíz után már újra járható volt a Teréz körút érintett szakasza. A környéken nem alakult ki nagy dugó, mert a robbanást követően a villamossínekre terelték az autókat.

Segít az önkormányzat

Ideiglenes lakásokban helyezi el az önkormányzat az érintett lakások tulajdonosait - mondta el az InfoRádióban a VI. kerület polgármestere.

Verók István közölte: a statikus első véleménye szerint a ház statikailag nem sérült, mivel a robbanás az utca és a két másik lakás felé hatott.

Az önkormányzat átmeneti elhelyezést biztosít az érintett lakások tulajdonosai számára, akik segélyt is kapnak, és ha szükséges az ingóságok elhelyezésében is segít a kerület.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 19:43
×
×
×
×