eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Egyre kedveltebb a motoros matrica

Több mint négyezren vettek eddig motoros autópálya matricát - mondta el az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kommunikációs igazgatója. Május 1-je óta ugyanis a motorosok az autósokhoz képest fél áron használhatják a sztrádákat.

A motoros matricát kísérleti jelleggel vezette be az ÁAK, miután egyeztettek erről a motoros szervezetekkel és a közlekedési tárcával - mondta az InfoRádióban az autópálya kezelő szóvivője.

Winkler-Virág András hozzátette: szeptember végén fogják összegezni a tapasztalatokat, és hoznak egy hosszabb távú döntést.

Eddig 4300 motoros váltott matricát, de azt egyelőre a szóvivő nem tudta megmondani, hogy ez soknak vagy kevésnek tekinthető-e.

Csak annyit mondott, hogy arra számítanak: az autósokhoz hasonlóan a motorosok is júliusban és augusztusban használják a leggyakrabban a magyarországi sztrádákat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 19:43
×
×
×
×