eur:
394.69
usd:
355.9
bux:
72955.98
2024. szeptember 13. péntek Kornél

A Fidesz szerint ülésrend-csere a kormányátalakítás

A Fidesz szerint a kormány pénteki átalakításával "egyszerű ülésrend-csere" történt, ami nem hoz lényeges változást a kabinet munkájában. A legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezetője úgy vélte: a júliustól felálló ötfős kormánykabinet megalakításával folytatódik a zűrzavar.

A Fidesz szerint lényegi változások helyett csupán "egyszerű ülésrend-cserét" hajtott végre Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kormány átalakításával.

Navracsics Tibor frakcióvezető kijelentette: a július elsejével felálló kormánykabinet (melynek tagja Kiss Péter, a társadalompolitikai kabinet vezetője, Veres János, a gazdasági kabinet vezetője, Szilvásy György, a nemzetbiztonsági kabinet vezetője valamint a két pártelnök, Kóka János, az SZDSZ és Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke) megalakításával tovább folytatódik a zűrzavar.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy a két új miniszteri poszt létrehozásával nőtt a kormány létszáma is.

Navracsics Tibor szerint Lamperth Mónika Lamperth Mónika jelenlegi önkormányzati és területfejlesztési, valamint leendő szociális és munkaügyi miniszter példátlan innovációs kézségről tesz tanúbizonyságot, hiszen két év alatt immár a harmadik minisztériumot vezeti majd.

A Fidesz frakcióvezetője külön kitért Draskovics Tibor szerepvállalására, hangsúlyozva, hogy a leendő tárca nélküli miniszter pénzügyminiszterként nem tájékoztatott megfelelően az államháztartás helyzetéről.

A legnagyobb ellenzéki párt alkalmatlannak tartja Szilvásy Györgyöt titkosszolgálatok irányítására. Navracsics Tibor hangsúlyozta: Veres János pénzügyminiszter, Kóka János gazdasági és közlekedési tárcavezető és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem távoztak a kormányból, holott több botrány is kötődik a nevükhöz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Bejelzett az indikátor: az aranynál is nagyobbat robbanhat most ez a befektetés!

Bejelzett az indikátor: az aranynál is nagyobbat robbanhat most ez a befektetés!

Ha valaki azt gondolta, hogy a címben feltüntetett indikátor bejelzése azt jelenti, hogy megkapta a részvénypiac a zöld lámpát és nagy hévvel lehet rátenyerelni a Vétel gombra, akkor őt ki kell ábrándítanunk: éppen ennek az ellentéte történt, az amerikai kötvénypiacról ugyanis olyan jelzés érkezett, ami a recessziót vetíti előre. Ez nem jelent jót az eddig szárnyaló tőzsdei befektetések, olyan trend indulhat el most a világ tőzsdéin, ami a kispadra ültetheti az elmúlt hónapok sztárszektorait. De azért ne csüggedjünk, mert ebben a környezetben is van egy felemelkedő befektetés, ami - mint azt a címben is jeleztük - még az aranynál is magasabb hozamokat hozhat a befektetők számára, ha hiszünk az elmúlt évtizedek példáinak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 16:08
×
×
×
×