eur:
395.42
usd:
356.43
bux:
72677.46
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Mikola lemondatná az egészségügyi minisztert

A Fidesz felszólítja a kormánypártokat, ne tegyék rá a kezüket az egészségügyi kasszára, ne hozzanak az emberek érdekeit sértő döntést - mondta a Fidesz egészségpolitikusa szerdán, Budapesten.

"Ismételten felszólítjuk a kormánypártokat (...), hogy ne tegyék rá a kezüket az egészségügyi kassza milliárdjaira, ne hozzanak olyan döntést, ami az emberek érdekeit sérti, ne bontsák meg a társadalombiztosítás egységét, ne szabadítsák rá a kötelező általános egészségbiztosításra a profitérdekelt magánbiztosítóikat" - fogalmazott Mikola István sajtótájékoztatón annak kapcsán, hogy hírek szerint a következő napokban és a hét végén folytatódik a koalíciós egyeztetés az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról.

Mint mondta, a legfrissebb hírek arról szólnak, hogy a kormány az irányított betegellátáson keresztül próbálja becsempészni a magánbiztosítókat a kötelező általános egészségbiztosításba.

A vizitdíjjal kapcsolatban a politikus azt mondta: mára kiderült, hogy a kórházak kiszervezett egységei is jogosultak vizitdíjat kérni, így nem ritka, hogy egy beteg egy kórház több egységében is külön fizeti vizitdíjat. Ez elfogadhatatlan - közölte Mikola István. Ezért a Fidesz úgy véli, a kórházakat egységében kell olyan nonprofit gazdasági társasággá formálni, ahol nem lehet egyes elemeket kiszervezni, és ezzel nehéz helyzetbe hozni a betegeket.

"Várjuk a népszavazást. Meggyőződésem, hogy elsöprő véleménynyilvánítás lesz a vizitdíj ellen, és ez a kormányzatot is rá kell, hogy döbbentse, rossz úton jár az egészségügyi reformmal, rossz úton jár a lakossági sarcok kivetésével, vizitdíjjal, kórházi napidíjjal" - fogalmazott.

A politikus Horváth Ágnes egészségügyi miniszter esetleges távozásával kapcsolatban azt mondta: kívánatos lenne, ha mind a kormányfő, mind a Horváth Ágnest jelölő párt, de maga a miniszter is levonná a konzekvenciákat, és a tárcavezető visszavonulna.

"Amilyen rombolást ez a hölgy ezzel a konokságával, ezzel a befolyásolhatatlan szakmaiatlanságával tett a magyar egészségügyben azzal bőven rászolgált arra, hogy most már hagyja abba ezt a tevékenységét" - fogalmazott Mikola István.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?- díjmentes, interaktív online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?- díjmentes, interaktív online előadás

A devizapiac, az egyik legnagyobb és leglikvidebb piac a világon, ahol nap mint nap dollármilliárdok cserélnek gazdát. Ebben a dinamikus környezetben lehetőséged nyílik különféle devizapárok árfolyamváltozásaira spekulálni. De hogyan működik ez pontosan, és mi a különbség a részvények adásvétele és a devizakereskedés között? Melyek azok a devizapárok, amiket érdemes figyelemmel kísérni, és milyen stratégiákat érdemes alkalmazni, hogy sikeres legyél ezen a piacon? Soron következő előadásunk során ezekre a kérdésekre is választ kapsz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×