eur:
395.06
usd:
356.6
bux:
72447.62
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Bunda lehetett a kormányzati tender - lefújták

Az eredményhirdetés előtt nem sokkal vonták vissza a Kormányzati Személyügyi Központ informatikai rendszerének 800 millió forintos közbeszerzéseire kiírt eljárást.

Az eredményhirdetés előtt nem sokkal vonták vissza a Kormányzati Személyügyi Központ informatikai rendszerének közbeszerzéseire kiírt eljárást - írja a Népszabadság. A lap szerint előre borítékolni lehetett, ki nyeri a nyolcszázmilliós megrendelést és a kormányzati személyügyekért felelős államtitkárság előre levajazott meccset fújt le. A kormányszóvivői iroda indoklása szerint a pályázati követelmények nem biztosították az objektív feltételeket a cégeknek, ugyanakkor, ezeknek a pontatlan megfogalmazásoknak a szerzője is házon belül van. Miközben az első kiírást lefújták múlt csütörtökön, még ugyanazon a napon megérkezett egy másik, szóról szóra azonos szövegű pályázat - közli a lap. Az erőltetett menetű pályázat a központi közigazgatásban dolgozók teljesítményértékelési, javadalmazási és képzési adatainak egységesítését szolgáló rendszerre vonatkozik.

Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke Biatorbágyon azt mondta: a rendszerváltás óta négyszeresére nőtt az ország adóssága. A 80-as évek végi 20 milliárd dollárral szemben ma 80 milliárdra rúg az összes hitel. Ebből minden magyar állampolgárra egymillió 600 ezer forint jut - mondta a volt jegybankelnök. Járai Zsigmond megállapítása szerint Magyarország lemaradt a többi velünk együtt csatlakozó országhoz képest, a román, észt, lengyel növekedéssel szemben két-három százalékos ma a bővülés. Mindezt a volt jegybankelnök a jelenlegi kormány hibájául rója fel: a kabinetnek szerinte nincs ideológiája, mindig a következő napnak él - írja cikkében a Magyar Nemzet.

Az agrárminiszter a Napi Gazdaságnak arról beszélt, hogy soha még ilyen vegyes képet nem mutatott a határ betakarítás előtt, de összességében az idén a közepesnél jobb lehet a gabonatermés. Gráf József tonnánkénti 30 ezer forint feletti árakat vár. A miniszter a földlapot is magába foglaló új vagyonkezelő szervezetről kijelentette: ha ez a szervezet szakmai ügyekben is dönteni akar, tehát meg akarja mondani, mekkora legyen a birtoknagyság, vagy milyen rétegeket kell segíteni, akkor nagy bajok lesznek, mert ezt ő soha nem fogja eltűrni. A lap egész oldalas interjút közöl a kormány legerősebb miniszterének tartott Gráf Józseffel.

Oroszország januárban a madárinfluenza újbóli hazai megjelenése után tiltotta meg a magyar baromfitermék bevitelét. Az orosz fél azóta többször megígérte, hogy feloldja az importstopot, most úgy tűnik, ez valóban napokon belül megtörténhet - közli a Világgazdaság. Várhatóan ezen a héten orosz küldöttség érkezik Magyarországra, hogy megvizsgálja a hazai állategészségügyi helyzetet. A lap úgy tudja, azért csúszott a vizsgálat, mert Oroszországnak nincs elegendő kapacitása a kibővült Unio valamennyi országában a rendszeres állategészségügyi ellenőrzésekre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×