eur:
395.79
usd:
358.86
bux:
72373.37
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Rejtélyes vaskarók okoztak sérüléseket a terepjáró-fesztiválon

Földbe szúrt vaskarók sebeztek meg néhány nézőt, és tettek tönkre több gumiabroncsot a hétvégi Off-Road Fesztiválon a Balaton környéki Somogybabodon, a terepjáró-versenyek egyik európai központjában - mondta Papp László szervező. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy a rendőrség nem kapott bejelentést az esetekről. A település polgármestere hangsúlyozta, hogy a somogybabodiak nagy része támogatja a rendezvényt.

Földbe szúrt vaskarók sebeztek meg néhány nézőt, és tettek tönkre több gumiabroncsot százezres kárt okozva a hétvégi Off-Road Fesztiválon Somogybabodon - mondta az InfoRádiónak a rendezvény egyik szervezője.

Papp László kiemelte, hogy a szervezőknek egy földtulajdonossal volt konfliktusuk, ugyanis pénzt kért egy, a fesztiváltól két kilométerre lévő terület használatáért, ahol több terepjárós randalírozni kezdett.

Minden évben mással vádolják a rendezvényt. Mondták azt, hogy balesetveszélyes, szennyezi a Balaton vizét, valamint azt, hogy az off-roadozás szélsőséges technikai sport - közölte a szervező.

Nyugat-Európában is taratanak hasonló rendezvényeket - mondta Papp László.

Nem kapott bejelentést a rendőrség

A rendőrség nem kapott bejelentést arról, hogy vaskarók sebeztek meg több nézőt és okoztak anyagi kárt a terepjáró-versenyen, így eljárás sem indult - tájékoztatta az InfoRádiót a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Bíró Gábor kiemelte, hogy a rendőrök néhány embert elküldtek az egyik földterületről, mert engedély nélkül léptek be oda.

A somogybabodiak támogatják a fesztivált

Somogybabod polgármestere, Csima Sándor az InfoRádiónak elmondta, tud a vaskarókról.

Közlése szerint a település lakosainak nagy része támogatja a terepjárós fesztivált. A polgármester hozzátette: a járművek nem szennyezik a Balatont.

Az InfoRádió úgy értesült, hogy a szervezők Somogybabod és a szomszédos Somogytúr önkormányzatától bérlik a versenypályát, a fesztivál pedig fontos bevételi forrás a település szállásadóinak, valamint azoknak a traktorosoknak, akik ötezer forintért húzzák ki a sárból az elakadt járműveket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

A választani tudó biztos szavazók körében négy százalékra csökkent a Fidesz-KDNP előnye a Tisza Párttal szemben – derül ki a Medián legfrissebb felméréséből. Hann Endre, a közvélemény-kutató cég vezetője az InfoRádióban elmondta: más pártok támogatottsága nem éri el az öt százalékot, ezért egyre inkább úgy tűnik, hogy a kétpárti berendezkedés felé tart a magyar belpolitika, ami a legérzékenyebben a DK-t és a Mi Hazánkot érintheti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×