eur:
396.07
usd:
359.4
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Bús: Megvan az egészségügyi reform első fővárosi áldozata

A III. kerület fideszes polgármestere törvénytelennek minősítette a Margit Kórház működését, és az egészségügyi átalakítás első fővárosi áldozatának a kórház sebészetén elhunyt 70 éves beteget tartja. Bús Balázs az InfoRádiónak hozzátette: az Alkotmánybírósághoz és az ügyészséghez fordult az egészségügyi ellátórendszer átalakításának törvénytelenségei miatt.

Valószínűleg a Margit Kórház törvénytelenül működése miatt halt az intézmény sebészetén egy 70 éves beteg, aki az egészségügyi reform első budapesti áldozata - mondta az InfoRádiónak Bús Balázs. A III. kerület fideszes polgármestere kifejtette: a tárca megszüntette a kórházban a sebészeti hátteret.

Az ÁNTSZ március 23-án olyan működési engedélyt adott ki politikai döntéshozók nyomására, amely törvénytelen, és a Margit Kórház jelenleg törvénytelenül működik - közölte a polgármester.

Bús Balázs kiemelte, hogy korábban megtámadta a működési engedélyt, pénteken pedig az Alkotmánybírósághoz és az ügyészséghez fordult az egészségügyi ellátórendszer átalakításának törvénytelensége miatt.

A főpolgármesternél kezdeményezi a fővárosi közgyűlés rendkívüli összehívását, hogy haladéktalanul orvosolni lehessen az egészségügyi problémákat, különben több ilyen sajnálatos eset is lesz - tette hozzá a Fidesz politikusa.

Bús Balázs szerint a döntéshozók alkotnak olyan helyzetet, amelyben az orvosok nem tudnak rendesen gyógyítani. Az egészségügyi miniszteré és a főpolgármesteré a felelősség - közölte a III. kerület polgármestere.

A főváros szerint politikai ügyet kreált a polgármester

Horváth Csaba főpolgármester-helyettes az InfoRádió kérdésére közölte: a hatósági vizsgálat lezárultáig nem kíván reagálni a Margit Kórházban történtekre.

Horváth Csaba úgy fogalmazott: nem tartja ízlésesnek, hogy a III. kerületi polgármester politikai ügyet kreál egy esetleges szakmai hibából, és politikai tőkét kovácsol egy ember halálából.

Tasáry Ilona főosztályvezető elmondta, hogy az Országos Tisztifőorvosi Hivatal kivizsgálja a Margit Kórházban elhunyt 70 éves beteg ügyét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×