eur:
396.07
usd:
359.4
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

A neheze még csak most jön

Havi 188 ezer forintos térítési díj híre borzolja az önkormányzatok által fenntartott idősotthonokban élők kedélyét. A szaktárca tervei szerint havi negyvenezer forintnál magasabb nyugdíjjal szinte lehetetlen lenne bekerülni.

A HVG azt írja, hogy Szentendrén egy filmgyár terve tartja lázban a zöldeket. Az Európa legkorszerűbb filmgyártó komplexumaként beharangozott stúdiót Szentendre-Izbég egykori legelőjén, a Kis-Kő-hegy alsó lankáin húznák fel. A körzet hosszabb ideje a katonai térképészek gyakorlóterepe, a Bükkös-patakig tartó állami terület ugyanis a honvédség kezelésében van. A környezetvédők hónapok óta ellenzik a beruházást, mert a filmesek által megszerezni kívánt földdarab egy olyan 200 futballpályányi réthez tartozik, amely tavaly december óta európai jelentőségű ökológiai területnek minősül, s mint ilyen, természetvédelmi oltalom alatt áll. Az ügyben valószínűleg az új környezetvédelmi miniszternek kell döntést hoznia.

A Figyelő szerint nagyszabású terjeszkedési terveket sző a varsói tőzsde, az osztrák hétterű konzorcium által irányított magyar piac azonban sem versenyezni, sem együttműködni nem tud vele. A kényszerpályán mozgó hazai tőkepiac nem dönthet saját sorsáról, és a mindenkori kormányok sem segítették eddig. Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke kirakatakciónak tartja Varsó terveit és úgy véli, hogy a lengyel, a cseh és a magyar parkettnek nem egymás ellen kellene versenyeznie, hanem együtt a nagyokkal szemben. A varsói tőzsde elnöke azonban szó szerint azt mondta a Figyelőnek, hogy "a magyar piac már sehol sem játszik".

A Heti Válaszban az olvasható, hogy havi 188 ezer forintos térítési díj híre borzolja az önkormányzatok által fenntartott idősotthonokban élők kedélyét, pedig a neheze csak azután jön. A szaktárca tervei szerint ugyanis havi negyvenezer forintnál magasabb nyugdíjjal alig lenne esély bekerülni egy nyugdíjasházba. Az egészségügy átalakításához mérhető változások következhetnek a szociális intézményeknél, tömegesen zárhatnak be az idősek napközi otthonai - írja a Heti Válasz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×