eur:
396.52
usd:
359.05
bux:
72008.89
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Reneszánszát éli az ötven éves Trabant

Idén ötven éve annak, hogy megkezdték a Trabant gyártását. A szocialista időkre emlékeztető autó Magyarországon reneszánszát éli, hiszen mind a belföldi, mind a külföldi turisták előszeretettel furikáztatják magukat Budapesten és környékén a legendás, pöfögő masinával.

Egy kifejezetten Trabant kölcsönzésre szakosodott vállalkozásnál óránként 8 ezer forintért furikáztathatjuk magunkat a városban.

Az utazási irodákkal kapcsolatban álló cég kérés esetén körbeviszi az érdeklődőket a városon, és a szoborparktól kezdve a Városligetig bármit megmutat a turistáknak - mondta az InfoRádióban a Trabant-Wartburg Klub elnöke.

A szolgáltatást főleg a nyugat-európaiak és az amerikaiak kedvelik, akik ha akarnak, félbe vágott Trabantot vagy fordított kormányos Trabantot is vezethetnek - közölte Muczán Gábor.

Néhány szó a Trabantról

A régi autós szakkönyvek még törpeautónak nevezték a Trabantot, hiszen eredetileg nem autónak készült, hanem fedett motornak. Gyártását 1991-ben fejezték be, addig több mint 3 millió készült belőle.

A jármű különleges fajtái a Tramp és a Kübel, a nyitott változatokaz 1967-től kezdték gyártani, előbbit a katonaság és a határőrség számára, utóbbit a lakosság számára.

Az 1980-ban piacra dobott Delux kivitelhez már elektromos ablakmosó, ködlámpa, tolatólámpa és kétszólamú kürt tartozott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×