eur:
396.52
usd:
359.05
bux:
72008.89
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Lecsap a másolt dolgozatokra a plágiumszűrő program

Továbbfejlesztené plágiumkereső szoftverét a Magyar Tudományos Akadémia. Pataki Máté tudományos munkatárs szerint a program adatbázisába a felsőoktatási intézetek feltölthetik a beadott szakdolgozatokat, ezáltal az újabbakból kiszűri az esetleges egyezéseket. A programba bevonnák az összes egyetemet, így azok egymás adatbázisában is kereshetnének - tette hozzá Pataki Máté.

A Kopi Online Plágiumkereső és Információs Portál adatbázisába fel lehet tölteni dokumentumokat, majd a rendszer ezeket egymással vagy az adatbázisában lévő, mások által feltöltött dokumentumokkal képes összehasonlítani - mondta az InfoRádiónak Pataki Máté.

A Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézet Elosztott Rendszerek Osztályának tudományos munkatársa kifejtette: a program a plágiumok felderítésésre és dokumentumok másolásának védelmére jött létre.

Az adatbázisban való keresés révén a felsőoktatási intézmények kiszűrhetik az esetleges egyezéseket a szakdolgozatok között is - tette hozzá.

A programnak jelenleg többezer felhasználója van, és egyetemek is érdeklődtek a plágiumkereső szoftver iránt - emelte ki Pataki Máté.

Az MTA tudományos munkatársa közölte, hogy a plágiumkereső rendszer fejlesztését az egyetemek bevonásával, egységes adatbázisok létrehozásával lehetne megoldani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×