eur:
396.97
usd:
359.65
bux:
71742.77
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Horváth Ágnes: "Ezt nagyon fontos döntésnek tartjuk"

Elutasította a Fővárosi Bíróság azon kérelmeket, amelyek a kórházszerkezet átalakításához kapcsolódó közigazgatási határozat felfüggesztésére vonatkoztak - közölte Horváth Ágnes egészségügyi miniszter. A keresetek indokait 27 esetben nem találták megalapozottnak.

A Fővárosi Bíróság indoklását ismertetve Horváth Ágnes egészségügyi miniszter azt mondta: a kórházi ellátási szerződések felfüggesztése veszélyeztetné a szolgáltatás biztonságát.

"Mivel a kórházak a szerződéseket aláírták, ezért nincs mit vitatni. A beadványokkal (melyekre, ne feledjük, gyakorlatilag központi minta készült) a kórházi átalakításokat akarták ellehetetleníteni. Ha a terv sikerült volna, akkor bizonytalanság, esetleges ellátási hiány alakulhatott volna ki. A bíróság döntésével elismerte a miniszteri határozatokat, elfogadta az azokban lévő indoklást és nem adott helyt a határozatok felfüggesztésének. Ezt követően természetesen folytatódik a jogi procedúra, de ezt nagyon fontos döntésnek tartjuk, amely megteremtheti a stabilizálás alapját. Ezzel ez a kórházi rendszer véglegessé várhat Magyarországon" - értékelte a döntést az egészségügyi miniszter.

A bírósági végzés ellen 15 napon belül lehet fellebbezni. Az egészségügyi tárcát egyébként 37 esetben perelték be, ebből 10 ügyben még nem született első fokon ítélet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×