eur:
396.97
usd:
359.65
bux:
71742.77
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Hiller István a párbeszédben hisz és megújítana

Helyesnek tartja a Magyar Tudományos Akadémia reformjának első évében megtett, elsősorban szerkezeti változásokat hozó lépéseket az oktatási és kulturális miniszter. Hiller István ugyanakkor úgy véli: az igazi tét az, hogy a tudásért és az információért folyó versenyben az Akadémia el tud-e látni a jövőben koordináló, szervező, és tekintélye révén vezető szerepet. A miniszter most már tartalmi átalakítást vár a tudós testülettől.

A Magyar Tudományos Akadémia, Magyarország legtekintélyesebb szervezetének vezetői tudják, hogy "hol a helyes mérték és az arány" - mondta az InfoRádiónak az oktatási és kulturális miniszter.

Hiller István biztos abban, hogy a kidolgozott reform folytatását az akadémikusok többsége elfogadja.

Az oktatási és kulturális miniszter kijelentette: ő személy szerint a tervezett, átlátható és megfontolt átalakítás pártján áll.

A reform igazi célja az, hogy a Magyar Tudományos Akadémia a tudásért és az információért folyó versenyben koordináló, szervező és tekintélye révén vezető szerepet vállaljon - fűzte hozzá Hiller István.

Kívülről kényszeríteni az akadémiát legfeljebb diktatúrában lehetett, és az sem volt eredményes - közölte az oktatási és kulturális miniszter.

Hiller István elmondta: ő a párbeszédben hisz, és abban, hogy az akadémia tagjai látják a versenyt, amelyben csak egy megfontolt átalakulással lehet szerepet játszani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×