eur:
396.94
usd:
360.25
bux:
71742.77
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Menetrend készülhet az alkotmányozási folyamatról

Németország egy alkotmányozási menetrendet terjeszt a tagállamok elé a június végi uniós csúcstalálkozón - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz európai parlamenti képviselője. Schöpflin György szerint egy karcsúsított, vagy egy bővített alkotmány-szerződés várható.

Németország az uniós elnöki poszton következő két országot, Portugáliát és Szlovéniát is bevonta az alkotmányozási folyamatba - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Schöpflin György.

A Fidesz európai parlamenti képviselője kiemelte: a németek elkötelezettek, hogy történjen előrelépés az alkotmányozási folyamatban, noha azt még nem tudni, hogy pontosan mi legyen az. Hozzátette: van esély arra, hogy alkotmány-szerződést alkossanak, még ha nem is ennek fogják hívni.

Június végén lesz egy csúcstalálkozó, és a német elnökség erre az időpontra megpróbál lefektetni egy útitervet az alkotmányozási folyamatról - közölte Schöpflin György. Hangsúlyozta: ez a menetrend várhatóan azt fogja tartalmazni, hogy a szerződés szövege készüljön el az év végére, és ezt 2008-ban valamennyi tagállam ratifikálja.

A fideszes európai parlamenti képviselő szerint a mostani tervezettől eltérő szövegre lehet számítani, ugyanis ezt a franciák és a hollandok két évvel ezelőtt elutasították. Vagy egy karcsúsított, vagy egy bővített alkotmány-szerződés várható - hangsúlyozta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 21:34
×
×
×
×