eur:
397.28
usd:
360.42
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

A Legfőbb Ügyészségnél támadja a kormányzati negyedet a Fidesz

A Legfőbb Ügyészséghez fordult a kormányzati negyed ügyében a Fidesz. Az MSZP szóvivője szerint jó, hogy a Fidesz már nem támadja azt az elképzelést: legyen új kormányzati negyed.

A Legfőbb Ügyészséghez Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője és Balsai István képviselő juttatott el beadványt.

Cser-Palkovics András közölte: azért éltek a közérdekű bejelentéssel a legfőbb ügyésznél, mert álláspontjuk szerint joggal lehet tartani attól, hogy a közpénzből tervezett és a valós piaci árat jelentősen meghaladó kiadással járó beruházás, illetve az arról szóló döntések megsértik az állami vagyonnal való felelős gazdálkodás követelményeit.

A politikus hangsúlyozta, hogy a beruházás megvalósíthatósági tanulmánya alapján a leendő kormányzati negyed 97 ezer négyzetméteres irodaterének megépítése 29 milliárd forintba kerül, ami csaknem 300 ezer forintot jelent négyzetméterenként.

Ehhez jön még egy 68 ezer négyzetméteres mélygarázs, várhatóan 14 milliárd forintért.

Hozzátette: ingatlan-értékbecslők négyzetméterenként maximum 200 ezer forintra teszik az új belvárosi vagy belváros közeli irodatömbök kivitelezési költségét.

A helyettes szóvivő közölte: pártja arra is kíváncsi, hogy miért a miniszterelnök egykori munkatársai és barátai vezetik az állami kormányzati negyed projektjét.

Korábbi értesülések szerint a kabinet ma dönt a kormányzati negyed megvalósításának pénzügyi feltételeiről.

MSZP: alaptalan vádak

Nyakó István, az MSZP szóvivője azt mondta: jó, hogy a Fidesz már nem támadja azt az elképzelést, hogy legyen új kormányzati negyed.
Most azokkal a nemzetközi szakemberekkel van problémájuk, akik dönteni fognak a projektről - fűzte hozzá.

Mint mondta: az ellenzéki párt azokat a neves szakértőket, külföldi nagyvárosok főépítészeit gyanúsítja, akik dönteni fognak arról, kik és milyen módon építse meg a kormányzati negyedet.

Nyakó István szerint a Fidesz alaptalan vádakkal próbálja meg lejáratni a kormányt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Este indult meg az új forintgyengülés

Este indult meg az új forintgyengülés

Jelentős gyengülést szenvedett el hétfőn a forint a vezető devizákkal szemben, amellyel kilógott a régiós mezőnyből, így magyarspecifikus okok állhatnak a mozgás mögött. A várt alá bukó magyar inflációs adat nyomán kedden tovább esett a forint, délelőtt megközelítette a 398-as szintet az euróval szembeni árfolyam, így újabb egyhavi forintmélypontot látunk. Délután aztán elkezdett visszaerősödni a magyar fizetőeszköz, amit este gyorsan egy felszúrással el is veszített.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×